På Estadio Martinez Valero spelar Spanien sin andra match i Nations League, där de tar emot VM-tvåan Kroatien. Givetvis är Spanien favoriter till mötet och i mitt tycke ska de vara enorma med tanke på hur Luis Enrique har inlett sitt nya jobb som förbundskapten. När det gäller Spanien så gör de alltid mål, i synnerhet när de spelar hemma, då det brukar nästan alltid bli fler än ett mål. Kroatien har inte imponerat lika mycket efter VM så för mig ska Spanien vinna detta möte två gånger av tre.

Självklart hade Kroatien en tuff match borta mot Portugal men för Spaniens del var det en ännu svårare uppgift att möta England på Wembley inför 81 392 åskådare. Jag skrev ett tips på att båda lag skulle göra mål och spelet satt efter 13 minuter. Spelet grundades på att Luis Enrique hade blivit ny förbundskapten och behövde tid att komma igång, men det krävdes inte lång tid alls innan de flesta spelarna hade hittat sina positioner. Spanien imponerade stort mot England och det var glädjande att se att Spanien återigen fortsätter att göra mål på samtliga motståndare.

Det som gladde Luis Enrique mest var hans spelares attityd. Sporttidningar har konstaterat att det handlar om ett betydligt mer direkt spelande Spanien, till skillnad från föregångarna. Luis Enrique hade bara fem spelare i startelvan som startade i Spaniens sista match i VM-uttåget mot Ryssland. Så han har gjort en hel del förändringar direkt som kommer att fortsätta målproduktionen, samtidigt som de kommer att bli ännu starkare i defensiven.

Kroatien spelar dessutom ett spel som ska passa Spanien, med stora ytor och många som följer med i anfallet. De har en 4-2-3-1 formation och då blir det jobbigt att försvara sig mot spanjorerna. I träningsmatchen senast mot Portugal (utan Ronaldo) skapade inte Kroatien alls lika mycket som de har skämt bort oss med under VM-slutspelet. Även om det var en ren träningsmatch så förväntar jag mig mer glöd från alla än vad de har visat så Zlatko Dalic kommer att ha en stor utmaning.

Då Spanien producerar över två mål i snitt på hemmaplan och möter ett landslag som de dels har gjort mål på under de tre senaste möten, samt att Kroatien inte är lika på topp för tillfället, så ska Spanien fortsätta att näta och kunna försvara sig väl. Därmed finner jag ett värde i att spanjorerna vinner matchen och lägger en rak etta till 1.72 i odds hos LeoVegas , 888sport eller MrGreen .

---
Preliminär startelva Spanien: David De Gea, Daniel Carvajal, Nacho Fernandez, Marcos Alonso, Sergio Ramos, Sergio Busquets, Saul Niguez, Thiago Alcantara, Rodrigo, Iago Aspas & Isco.

Preliminär startelva Kroatien: Lovre Kalinic, Sime Vrsaljko, Borna Barisic, Matej Mitrovic, Domagoj Vida, Ivan Perisic, Mateo Kovacic, Luka Modric, Milan Badelj, Marko Pjaca & Marko Livaja.
---

This is the stats tab
This is the post tip