Speltips: Spanien leder i halvtid + över 2,5 mål i matchen @ 1,65 - Bethard -

Spanien genrepar inför EM med en träningsmatch mot Nordirland. Spelplatsen är Estadi Mallorca Son Moix i Palma på Mallorca.

Uppsnack & rekar (Grupp A)


Efter tuffa Mars-landskamper där Colombia och Brasilien stod för motståndet så valde man inför EM betydligt svagare motstånd i form av Andorra och Nordirland. Som väntat hade Spanien kul ute på planen mot Andorra och efter en trög första halvlek där det bara var 1-0 till Spanien och 0,20 xG vs 0,06 xG så satte La Roja fart efter pausen och tryckte in ytterligare fyra bollar på 3,55 xG.

En som lär ha stärkt sina aktier att få starta i EM är Mikel Oyarzabal som bytte av Alvaro Morata i paus. Real Sociedads kapten satte inte mindre än tre bollar på "sin" halvlek medan Morata fick lägst betyg av alla spelare i Spanien. Debutanten Ayoze Perez hade en bra debut och fick göra både mål och assist så även han är nu med i smeten om startplats till EM-premiären.

Förbundskapten Luis de la Fuentes förväntas här köra med lejonparten av de som lirade mest i kvalet och troligen startar mot Kroatien i EM. Unai Simon tar vantarna, Dani Carvajal och Robin Le Normand tar plats i backlinjen medan Fabian Ruiz och Rodri kommer in på mitten och framåt så startar nog Oyarzabal. Dock fortfarande lite oklart vilka han får bredvid sig. Perez & Torres gjorde det bra mot Andorra men det finns bra alternativ i Dani Olmo, Lamine Yamal, Nico Williams och Andorra-debutanen Fermin Lopez.

Gerard Moreno, Pablo Sarabia, Ansu Fati, Yeremy Pino, Gavi och Marco Asensio har lämnats utanför EM-truppen och medverka logiskt nog inte heller i genrepet.


Spanien öser på från start!

Nordirland dansade en sommar, när de tog sig till EM 2016 och halva världens sjöng om att "Will Grigg's on fire". Paradoxalt nog fick stackars Grigg inte en ynka minuts speltid i mästerskapet. Det var då nu är nu och i kvalet till detta Europa Mästerskap var inte Nordirland nära att kvalificera sig. Fick bara ihop 9 poäng på 10 matcher och då kom 6 av pinnarna mot jumbon San Marino. Ändå var gruppen inte någon stentuff historia med länder som Kazakstan, Finland, Slovenien och Danmark.

I träningsmatcherna under Mars så blev det 1-1 mot Rumänien och 1-0 mot Skottland. Hade i dessa matcher 35% / 27% bollinnehav och totalt 3 skott på mål så i princip maxutdelning plus mycket kamp och köttande var nyckeln till framgång.

Precis som för huvudön (Irland) så får förbundskapten Michael O'Neill ta vad som erbjuds i truppväg. Finns ett par stycken spelare som har Premier League erfarenhet, men de flesta håller till i The Championship. Rutinerade pjäserna Corry Evans och Josh Magennis står utan arbetsgivare för tillfället men Jonny Evans ser ut att få ännu en säsong hos Manchester United.

Evans är väl tillsammans med försvarskollegan Jamal Lewis de stora namnen i Nordirlands trupp och då förstår vi vilken klass den håller.

Kontraktslöse duon Paddy McNair & Shayne Lavery ej uttagna denna gång och skadade Gavin Whyte står också över.

Nordirland är så klart på lite högre nivå än Andorra men det vet samtidigt Spanien om och kommer gå ut med vetskapen att det inte blir lika lätt att bara rulla runt bollen och göra mål när man känner för det. Tror därför att det kommer vara bättre skärpa hos Spanien i den här matchen och att man redan från start visar vem som bestämmer.

Vi testar Spanien att leda i halvtid samt att det blir över 2,5 mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip