Då är det dags för debut för Spaniens nye förbundskapten Luis de la Fuente.
Och det blir ingen enkel uppgift.
För på andra sidan står Norge, som bara väntar på att få explodera.
Men här blir det nog inte så.
Varför?
Man har en blytung skada på Erling Haaland! Han missar båda Norges två första EM-kvalmatcher.

Luis de la Fuente har själv också lite problem direkt då både Pedri och Gerard Moreno tvingats lämna återbud. I kommer nu istället spelare som Yeremy Pino och Borja Iglesias. Håller inte alls samma klass som den skadade duon.

Faktum är att Luis de la Fuente bygger nytt, bara elva spelare är nu kvar sedan VM-truppen. Den trupp som föll mot Japan i gruppen och sedan åkte ut mot Marocko efter straffar.
Till exempel har Barca bara två spelare i truppen; Gavi och Alejandro Balde, medan Real har tre; Nacho, Dani Carvajal och Dani Ceballos. Så bara fem spelare hämtas från de två mest överlägsna klubbarna i La Liga.
Det säger faktiskt också lite om nivån på Spanien just nu, och på topp har man hämtat tillbaka 35-årige Iago Aspas från Celta... Iago Aspas har dock toppform och borde fått chansen tidigare, i en mästerskapstrupp.

Säkerhetsrisk i kassen

Så Spanien är inte som bäst.
Men!
Hemmafördelen och en het striker i Aspas tror jag räcker långt här – inte minst med tanke på att Haaland saknas.

Norge har inte bara problem med Haaland, utan även att deras nyckelspelare inte spelare/spelar för lite i sina klubblag. "Säkerhetsrisken" är keepern Ørjan Håskjold Nyland som sedan 2019 bara startat i 20 matcher och sitter fast på bänken i Leipzig/Reading/Bournemouth/Aston Villa...
Men även backarna Stefan Strandberg, Kristoffer Ajer (varit skadad), och Leo Østigård spelar ytterst lite matcher med sina klubblag.

Jag tror att Spanien kommer styra och ställa mot ett "lågt" Norge.
Bästa spelet?
Spanien över 5.5 hörnor till 1.75 hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip