Spanien att leda i halvtid och vinna i fulltid spelas i träningsmatchen mot Schweiz hos LeoVegas till 1.98.

Starka Spanien tar sig an Schweiz på söndagskvällen i Villarreal på Estadio de la Ceramica. Som alla vet har Spanien en brutalt stark pool av spelare att välja från. Världsklass på i stort sett hela truppen, vilket är key i ett mästerskap. Klarar av att rotera in riktigt bra spelare om skador skulle dyka upp. Truppen i sin helhet:

Goalkeepers: David De Gea (Manchester United), Pepe Reina (Napoli), Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao)
Defenders: Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Jordi Alba (Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Nacho Monreal (Arsenal), Dani Carvajal (Real Madrid), Nacho Fernandez (Real Madrid), Alvaro Odriozola (Real Sociedad)
Midfielders: Thiago Alcantara (Bayern Munich), Sergio Busquets (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Marco Asensio (Real Madrid), Koke (Atletico Madrid), Saul Niguez (Atletico Madrid), David Silva (Manchester City), Lucas Vazquez (Real Madrid), Isco (Real Madrid)
Forwards: Diego Costa (Atletico Madrid), Iago Aspas (Celta Vigo), Rodrigo (Valencia)

Tänkbar elva mot Schweiz:
De Gea; Azpilicueta, Ramos, Pique, Alba; Koke, Thiago; Iniesta, Isco, Silva; Costa.

Med tanke på truppbredden måste spelarna som får chansen här vara på tå och visa att de ska spela i VM. Även om Ramos, Pique, De Gea, David Silva och Busquests nog är och känner sig rätt givna så var det 18 spelare som startade två eller fler matcher i VM-kvalet. Så nog krävs det prestationer här.

Spanien har inte förlorat en match sedan EM-uttåget mot Italien för två år sedan. Gick riktigt bra i VM-kvalet, där enda poängtappet kom borta mot Italien. Brukar ställas mot tufft motstånd i vänskapsmatcher, har trots det en imponerande resultatrad även där. Senast i mars gjorde spanjorerna till exempel 6-1 på Argentina.

Schweiz saknar Granit Xhaka här. Även om många (inklusive jag själv) är kritiska till hans prestationer i Arsenal så har vi att göra med en nyckelspelare för Schweiz. Ett kännbart avbräck för en nation vars bredd är långt ifrån lika lyxig som Spaniens.

Schweizarna gjorde det bra i kvalet, men blev ändå tvåa i gruppen bakom Portugal. Kvalade sig sedan till slutspelet mot Nordirland. Har bara förlorat en match sedan Polen slog ut Schweiz på straffar EM 2016. Men det låter bättre än vad det i själva verket är. Vann mot Portugal hemma i kvalet, men förlorade på bortaplan. I vänskapsmatcher har de inte ställts på prov mot riktigt bra nationer. Så det enda riktigt tuffa testet - Portugal borta - blev förlust.

Tänkbar elva:
Sommer; Rodriguez, Schar, Akanji, Lichtsteiner; Freuler, Zakaria; Shaqiri, Dzemaili, Zuber; Seferovic.

Skiljer minst en klass mellan lagen här. Tror Spanien kommer sätta bra fart på spelet redan från start - och då borde bortalaget få det svårt att hänga med. Har svårt att se Schweiz hota Spanien särskilt mycket offensivt, då en ojämn Shaqiri är ett av lagets främsta anfallsvapen. Spanien brukar ösa på rätt bra även i träningsmatcher, särskilt på hemmaplan. Om hemmalaget bara har en ambition och motivation som är i paritet med Schweizarnas dito här ska de vinna rätt klart i min bok.

Väljer ht/ft till 1.98 hos LeoVegas då andra halvlek i många fall blir sönderryckt pga byten. Att Spanien vinner första halvlek (dvs utan krav på att de även ska vinna matchen) är ett tänkbart spel för den med hängslen och livrem. Då till något lägre odds. Personligen tror jag dock på en rätt klar seger här och om Spanien bara tar ledningen är de extremt svåra att möta med tanke på vilken bollskicklighet laget besitter. Blir mycket jaga boll, vilket gör det svårt att skapa något tryck.

2-0 redan i halvtid?

This is the stats tab
This is the post tip