Spanien tar emot Skottland på torsdagen.
Mitt speltips: Spanien att ha över 5,5 hörnor i matchen.

Skottarna leder grupp a med full pott hittills. 15 inspelade poäng mot spanjorernas nio (dock en match mer spelad). Ingen ko på isen för spanjorerna då Norge (gruppens tredje gå vidare-kandidat) tappat en hel del poäng redan. Men här behöver Spanien vinna såklart.

När Skottland slog Spanien i våras hade spanjorerna 75% bollinnehav. Påminde lite om när Celtic slog Barcelona på hemmaplan för en massa år sedan. Allt talar för en liknande matchbild här, spanjorernas dominans lär bli ännu tydligare med tanke på att matchen spelas i Sevilla.

Dessutom saknar Skottland en av sina bästa spelare då Kieran Tierney är out. Inte optimalt för ett landslag som har rätt få klasspelare. Laget kommer såklart jobba extremt hårt, men lär få svårt att hålla i bollen några längre perioder.

Spansk dominans?

Spanien hade sex hörnor på bortaplan.
14 mot Cypern hemma senast, sex borta mot Georgien.
13 över två matcher mot Kroatien och Italien i sommarens Nations League.

5,5 är en hörnlina de ofta slår helt enkelt. Stundtals kan det som bekant bli lite väl mycket hålla i bollen. Men här är lite av en måstematch och med förväntat 75%+ i bollinnehav samtidigt som de bör gå rätt aggressivt för segern tror jag det är mycket bra chans att de skrapar ihop sex hörnor över 90 minuter här.

Att Spanien stundtals kan vara rätt så uddlösa tror jag är bra för det här spelet. För kan se ett scenario där ett lågt stående Skottland står emot hyggligt första halvlek mot ett Spanien som kommer i våg efter våg.

Speltips: Spanien att ha över 5,5 hörnor.
This is the stats tab
This is the post tip