Omgång 4 av EM kvalet bjuder på ett riktigt intressant möte när det svenska landslaget åker till Santiago Bernabeu i Madrid för att ta sig an Spanien. Marknaden har spanjorerna som mega favoriter till cirka 1,32 i odds och spanjorerna har gjort det bra i grupp F, med tre raka vinster. Offensivt gör Spanien alltid mål, i synnerhet hemma, men i kvalet har den spanska defensiven varit svaga. Här finns det en 50-50 chans för Sverige, som har spelat bra, att åtminstone lyckas med att göra ett mål i matchen.

Spanien leds nu av den assisterande tränaren Robert Moreno, i Luis Enriques frånvaro (pga familjeskäl). Det spanska landslaget saknar en kontinuitet i truppen och startelvan, där olika formationer och laguppställningar har präglat EM-kvalet. Till den senaste matchen borta mot Färöarna kallades Santi Cazorla (!) in i truppen och fick direkt en plats i startelva, samt att Barca spelarna Jordi Alba och Sergio Busquets bänkades hela matchen. Att experimentera på det viset är inget styrkebesked utan tyder bara på att Spanien inte riktigt vet hur de vill att landslaget ska och kommer att se ut i mästerskapet nästa år 2019.

Summan av kardemumman? Spanien har vunnit samtliga tre matcher mot Norge hemma, Malta borta och Färöarna borta, men också släppt in mål mot Norge och Färöarna. Det erbjöds 4 gånger pengarna på att Färöarna skulle lyckas göra minst ett mål. Men Spanien lät Färöarna skapa 3 skott på mål, 2 skott utanför och 5 hörnor. Slutresultatet blev 1 - 4, där Färöarna hade fler chanser att komma till avslut och göra mål på Kepa Arrizabalaga som vaktade buren. Så Spanien har inte bommat igen bakåt.

Om Norge kan göra mål borta på Spanien så kan också Sverige göra det. Kaxigt, men sant. Den taktiskt skickliga Janne Andersson har verkligen lyckats med det svenska landslaget. Speciellt offensivt, på sistone, i mitt tycke. Hittills i kvalet har Sverige gjort mål på allt och alla. Det har blivit tre mål borta mot Norge, två mål hemma mot Rumänien och tre mål hemma mot Malta, i den senaste 3 - 0 vinsten. Där var framför allt Viktor Claesson och Emil Forsberg extremt offensiva och kreativa.

Robin Quaison fortsätter att göra mål och är giftig i boxen där han skapar sina lägen. Det borde ha blivit fler än ett mål för hans del, samt att Marcus Berg i vanlig ordning hade sina lägen, men det blev inget mål. Alexander Isak byttes in och behövde 11 minuter på sig att göra mål. Så det finns gott om goda alternativ som målgörare för Sverige. När Spanien inte är på topp i en defensiv, som ständigt byter spelare i fyrbackslinjen, finner jag minst en 50 % chans att Sverige lyckas göra mål i matchen.

Den spanska offensiven med La La stjärnor på topp håller en extremt hög klass, i synnerhet när de får spela i Spanien, samt att backarna har också börjat producera. I den senaste vinsten gjorde Sergio Ramos, Jesus Navas och Jose Gaya varsitt mål. Så det blir oerhört svårt för Sverige att hålla nollan. Marknaden erbjuder en bra bit över dubbla pengar på att båda lag nätar, nämligen 2,50 i odds. Allt över dubbla pengar är av spelvärde, så jag lägger ett spel på att båda lag gör mål i matchen.

Själva oddset hittas hos SpeedyBet .

SpeedyBet : 200% startbonus upp till 2000 kr!
Nya kunder får 200% i startbonus. Sätt in 1000 kr och du får hela 3000 kronor att spela för.

---
Bekräftad startelva - Spanien:
Kepa Arrizabalaga, Jordi Alba, Inigo Martinez, Sergio Ramos, Daniel Carvajal, Sergio Busquets, Dani Parejo, Fabian Ruiz, Isco Alarcon, Marco Asensio & Rodrigo Moreno.

Bekräftad startelva - Sverige:
Robin Olsen, Mikael Lustig, Pontus Jansson, Filip Helander, Ludwig Augustinsson, Emil Forsberg, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Viktor Claesson, Robin Quaison & Marcus Berg.
---

This is the stats tab
This is the post tip