Spanien:

Spanien säkrade förstaplatsen i gruppen, vilket innebär en OS-plats, trots att man förlorade mot Italien i fredags. Italien vann med 3-2 på bortaplan, i en match där Spanien inte imponerade försvarsmässigt eller organisationsmässigt i en rörig match för förbundskapten Montse Tomé. I halvtid klev två spelare – Aitana Bonmatí och Athanea del Castillo – av, men bara en ersatte i halvtid. Och innan misstaget upptäcktes och Spanien fick in sin elfte spelare på planen hann Italien sätta kvitteringsmålet.

Det lär dock inte vara något att hänga upp sig på för världsmästarna, som alltså trots förlusten säkrade OS-platsen, och återigen bjöd på en målglad match. Samtliga i gruppspelet, bortsett från 1-0-segern mot Italien, har varit målfester: 3-2 mot Sverige, 5-0 och 7-1 mot Schweiz samt 3-2 mot Italien nu senast. Blir det målglatt på nytt i tisdagens match i Málaga?

Det kan vara värt att kika på startelvorna innan spel här, för att se om Tomé väljer att göra några förändringar nu när förstaplatsen i Nations League-gruppen redan är säkrad.

Sverige:

Hade en minst sagt frustrerande fredagsafton när man direkt i matchinledningen släppte in ett billigt baklängesmål och därefter, trots en hel del möjligheter, inte lyckades få hål på Schweiz. Nej, det har inte varit Sveriges turnering och prestationerna i Nations League har inte alls imponerat. Förlusten mot Schweiz förkunnade att Sverige missar OS och därmed också första mästerskapet sedan 1993, vilket förstås är en enorm besvikelse även om Spanien alltid hade bjudit på hårt motstånd.

I helgen meddelade Caroline Seger dessutom att hon lägger landslagsskorna på hyllan. Om Seger är redo för spel lär hon göra någon form av framträdande mot Spanien, kan vi nog räkna med. Magdalena Eriksson är tillbaka från avstängning och lär ta klivet tillbaka bredvid Amanda Ilestedt, precis som under VM. Elin Rubensson och Fridolina Rolfö är som bekant skadade sedan tidigare.

Likt för Spanien är den här matchen betydelselös för Sverige, mer än möjligheten att hålla italien bakom sig och säkra andraplatsen i gruppen, så det återstår att se hur Gerhardsson resonerar kring eventuell rotation. Han har dock uttalat att Sverige så klart kommer gå för segern och en bra prestation. Men kika på startelvorna innan spel.

Målglatt igen?

Det är ofta målglatt när Spanien spelar fotboll. Det bör det finnas anledning att bli i en så gott som betydelselös match på La Rosaleda, där båda lagen ändå lär vilja studsa tillbaka från förlusterna senast. Spanien har en vass offensiv och har producerat mängder av mål i Nations League. Över 2.5 mål finns till 1,72 hos X3000 . Spanien att vinna och båda lagen gör mål finns till 3,15.
This is the stats tab
This is the post tip