På Krasnodar Stadium i Ryssland spelas en vänskapsmatch mellan Spanien och Tunisien. Lagen har inte mötts sedan VM 2006, då Spanien vann med 3-1. Även om detta endast är en vänskapsmatch så är VM mycket nära nu så det gäller att spela ihop laget och framförallt hitta målskyttet. Båda lag har varit duktiga på att göra mål på sistone, vilket gör att denna match ska innehålla en hel del mål. Därför är det av intresse att kika närmare på ett över/under 2,5 mål spel.

I helgen fick Spanien med sig endast 1-1 mot Schweiz - som inte på något sätt är en enkel motståndare, förstås. Spanien har med sina 19 raka obesegrade matcher sett till att de är en av favoriterna till att vinna hela VM-slutspelet. De är favoriter till att slå Tunisien också på neutral plan ock ska klara av att göra massor av mål på dem - dels med tanke på vilken offensiv Spanien har och dels med tanke på att Tunisien själva inte direkt parkerar bussen framför det egna målet.

Efter VM-kvalet har Spanien spelat fem vänskapsmatcher som har slutat på följande sätt:

Landskamp: 3/6, 2018
Spanien 1 - 1 Schweiz

Landskamp: 27/3, 2018
Spanien 6 - 1 Argentina

Landskamp: 23/3, 2018
Tyskland 1 - 1 Spanien

Landskamp: 14/11, 2017
Ryssland 3 - 3 Spanien

Landskamp: 11/11, 2017
Spanien 5 - 0 Costa Rica

Det råder ingen tvekan om att Spanien själva kan sätta dit tre mål på Tunisien, som dock inte har varit så dåliga på sistone. Efter VM-kvalet har Tunisien spelat fyra vänskapsmatcher som har slutat på följande sätt:

Landskamp: 1/6, 2018
Turkiet 2 - 2 Tunisien

Landskamp: 28/5, 2018
Portugal 2 - 2 Tunisien

Landskamp: 27/3, 2018
Tunisien 1 - 0 Costa Rica

Landskamp: 23/3, 2018
Tunisien 1 - 0 Iran

Det är inte fy skam att göra mål på samtliga motståndare. Att dessutom lyckas med bedriften att göra två mål, både på Turkiet och på Portugal visar verkligen att Tunisien har stora offensiva kvalitéer. Och att de på köpet också har släppt in två mål mot Turkiet och Portugal visar styrkan i Nabil Maalouls 4-3-3 uppställning.

Då båda lag är offensiva och har gjort en massa mål på sistone finner jag en stor sannolikhet i att det blir en del mål även i denna match. Därmed finner jag ett värde i att spela på linan 2,5 mål i matchen och lägger ett över spel till 1.83 i odds hos LeoVegas .
---
Preliminär startelva Spanien: David De Gea, Jordi Alba, Sergio Ramos, Gerard Pique, Cesar Azpilicueta, Andres Iniesta, Koke, Marco Asensio, Isco, David Silva & Diego Costa.

Preliminär startelva Tunisien: Balbouli, Dylan Bronn, Syam Ben Youssef, Yassine Meriah, Ali Maaloul, Saif-Eddine Khaoui, Ellyes Skhiri, Ferjani Sassi, Anice Badri, Wahbi Khazri & Naim Sliti.
---

This is the stats tab
This is the post tip