Semifinal i U21-EM i fotboll där vi har ett spännande möte mellan Spanien och Frankrike på Mapei Stadium i Italien.

Marknaden öppnade med helt jämna odds på båda lagen, men har sedan dess gått ner en bra bit på Spanien, som givetvis ska ses som favoriter till avancemang i detta möte. Spanien har genom hela turneringen spelat en offensiv och attraktiv fotboll medan Frankrike en defensiv och tråkig fotboll, där de mestadels har fokuserat på att försvara sig väl - vilket de också har lyckats med. Dock blir det för tufft när Spanien, som har rivstartat i samtliga möten, står på andra sidan planen.

I samtliga tre gruppspelsmatcher i grupp A, som Spanien vann före Italien på målskillnad och fler gjorda mål (lika många poäng), har spanjorerna inlett väldigt piggt och tagit ledningen i samtliga möten mot Italien, Belgien och Polen.

I den första matchen mot värdsnationen Italien dröjde det 9 minuter innan Daniel Ceballos gjorde det första målet. Sedan mot Belgien behövde Daniel Olmo 7 minuter på sig att göra det första målet. Och senast mot Polen gjorde Pablo Fornals det första målet efter 17 minuter. Spanien vann den första halvleken mot Polen med 3 - 0 och matchen med 5 - 0. Så formen är på topp hos spanjorerna som spelat högt i planen, i syfte att choka motståndarna direkt i inledningen av matchen.

Med facit i hand har det gått hur bra som helst också. Att Spanien sedan har bland annat tappat ledningen mot Italien och att det krävdes ett sent mål mot Belgien för att vinna är en annan sak. Men inget talar för att Spanien ska inleda detta möte mer försiktigt än vad de har gjort tidigare i turneringen. Snarare tvärtom. Frankrike har kvalat vidare som bästa tvåan, på 7 poäng, med två vinster och en oavgjord. Dock är det väldigt märkligt att de har lyckats ta sig vidare överhuvudtaget, i mitt tycke.

Resan började mot England, där engelsmännen hade en 1 - 0 ledning, men Hamza Choudhury drog på sig ett direkt rött kort strax efter ledningsmålet och England släppte in två mål i slutminuterna, varav ett självmål från England. Sedan vann de mot Kroatien med 1 - 0 och slutligen spelade Frankrike turneringens tråkigaste match mot Rumänien, som slutade mållöst. Frankrike är skickliga på att försvara sig men det försvarsspelet räcker inte för att stoppa spanjorerna från att göra mål.

Jag är övertygad om att Spaniens agressiva matchöppning fortsätter och att de för fjärde matchen i rad ska lyckas göra ett tidigt mål eller åtminstone ett mål innan pausvilan. Marknaden erbjuder nästan dubbla pengar på ett spanskt mål innan halvtid och det finner jag ett värde i. Så jag lägger ett spel på att Spanien gör mål i första halvleken, till 1,98 i odds.

Själva oddset finnes hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Spanien:
Antonio Sivera, Martin Aguirregabiria, Jesus Vallejo, Unai Nunez, Junior Firpo, Fabian, Marc Roca, Daniel Olmo, Daniel Ceballos, Pablo Fornals & Mikel Oyarzabal.

Bekräftad startelva - Frankrike:
Paul Bernardoni, Colin Dagba, Ibrahima Konate, Dayot Upamecano, Fode Ballo, Houssem Aouar, Lucas Tousart, Matteo Guendouzi, Jeff Reine-Adelaide, Jean-Philippe Mateta & Jonathan Ikone.
---

This is the stats tab
This is the post tip