Grand Finale i U21-EM i fotboll, där vi har ett spännande möte mellan Spanien och Tyskland på Stadio Friuli i Italien.

I Spaniens semifinal mot Frankrike rekade jag att spanjorerna skulle göra minst ett mål innan pausvilan och jag gör det här igen.

Marknaden har Spanien som en favorit till seger av matchen till dubbla pengar och detta är korrekt, i mitt tycke. Spanien bör vinna ett sådant möte varannan gång, minst. Genom hela turneringen har Spanien spelat en offensiv och attraktiv fotboll och det har Tyskland också gjort - vilket har lett till att de har gjort en hel del mål framåt och släppt in en hel del bakåt också. Det kommer att bli för tufft för Tyskland att hålla tätt bakåt när Spanien, som har rivstartat i alla möten, står på andra sidan planen.

Till fakta hör att i sina tre gruppspelsmatcher i grupp A, som Spanien vann före Italien på målskillnad och fler gjorda mål (lika många poäng), har spanjorerna inlett väldigt piggt och tagit ledningen i samtliga möten mot Italien, Belgien och Polen.

I den första matchen mot värdsnationen Italien dröjde det 9 minuter innan Daniel Ceballos gjorde det första målet. Sedan mot Belgien behövde Daniel Olmo 7 minuter på sig att göra det första målet. Och senast mot Polen gjorde Pablo Fornals det första målet efter 17 minuter. Spanien vann den första halvleken mot Polen med 3 - 0 och matchen med 5 - 0. I semifinalen mot Frankrike låg Spanien under i början men vann ändå den första halvleken med 2 - 1 och sedan matchen med 4 - 1.

Så formen är på topp hos spanjorerna som spelat högt i planen, i syfte att choka motståndarna direkt i inledningen av matchen.

Med facit i hand har det gått hur bra som helst också. Att Spanien sedan har bland annat tappat ledningen mot Italien och att det krävdes ett sent mål mot Belgien för att vinna är en annan sak. Men inget talar för att Spanien ska inleda finalen mer försiktigt än vad de har gjort tidigare i turneringen. Snarare tvärtom. Tyskland spelar också en offensiv fotboll och lämnar en hel del luckor bakåt som spanjorerna kommer att ta vara på, så chanserna för ett Spanien mål tidigt i matchen är återigen stora.

Tyskland har övertygat stort under mästerskapet och verkligen lyckats med sin offensiv. Anledningen till detta är bland annat att Tyskland fyller på med många spelare i sina anfall, omställningar och kontringar. Dock brukar detta straffas mot lag som är duktiga på att återerövra och vinna bollar tillbaka, som Spanien. Tysklands resa började med en 3 - 1 vinst över Danmark, sedan hela 6 - 1 mot Serbien och slutligen 1 - 1 mot Österrike i grupp B. I semifinalen mot Rumänien log Tyskland under med 1 - 2 i pausvilan innan de skärpte till sig i den andra halvleken och vann matchen rättvist med 4 - 2 till slut.

Anmärkningsvärt är att Tyskland har släppt in mål mot samtliga motståndare i mästerskapet. I de två senaste matcherna mot Österrike och Rumänien har målen dessutom släppts in i den första halvleken redan. Detta är jag övertygad om att det sker även mot Spanien som kommer att gå för en aggressiv matchöppning. Spanien ska därmed för femte matchen i rad lyckas göra ett tidigt mål eller åtminstone ett mål innan pausvilan. Marknaden erbjuder 1,80 i odds på ett spanskt mål innan halvtid.

Det finner jag ett värde i. Så jag lägger ett spel på att Spanien gör mål i finalens första halvlek.

Själva oddset hittas hos SpeedyBet .

SpeedyBet : 200% startbonus upp till 2000 kr!
Nya kunder får 200% i startbonus. Sätt in 1000 kr och du får hela 3000 kronor att spela för.

---
Bekräftad startelva - Spanien:
Antonio Sivera, Martin Aguirregabiria, Jesus Vallejo, Unai Nunez, Junior Firpo, Fabian, Marc Roca, Daniel Olmo, Daniel Ceballos, Pablo Fornals & Mikel Oyarzabal.

Bekräftad startelva - Tyskland:
Alexander Nuebel, Lukas Klostermann, Jonathan Tah, Timo Baumgartl, Benjamin Henrichs, Suat Serdar, Maximilian Eggestein, Mahmoud Dahoud, Levin Mete Oztunali, Nadiem Amiri & Gian-Luca Waldschmidt.
---

This is the stats tab
This is the post tip