Senast lagen möttes, i gruppspelet, bjöds på en underhållande 2-2-match. Då roterade båda lagen friskt i startelvorna – frågan är vilket lag som går vinnande ur striden med starkast möjliga lag på benen? Luktar det inte lite skrällvarning?

Spanien:

Behövde förlängning för att besegra ett svagt Schweiz – som jag inte var imponerad av i gruppspelet – i kvartsfinal. Väl där avgjorde Real Betis-ytterbacken Juan Miranda mot slutet av den första förlängningskvarten.

I gruppspelet tog sig Spanien vidare som gruppetta efter att ha besegrat Kroatien och Rumänien och kryssat mot onsdagens semifinalmotståndare Ukraina i den avslutande gruppspelsmatchen. Då slutade det 2-2, men ett roterat Spanien var illa ute och kvitteringen från inhoppande lagkaptenen Abel Ruíz kom först i minut 90, vilket förlängde Spaniens förlustfria svit till 14 matcher.

Ukraina:

Jag var väldigt imponerad av Ukrainas prestation i 2-2-matchen i gruppspelet, och än mer imponerad när Ukraina stod för turneringens hittills största knall när man utmanövrerade Frankrike och tog en 3-1-seger i kvartsfinalen. Chelsea-stjärnan Mykhailo Mudryk gjorde entré först i kvarten, efter ett skadedrabbat gruppspel, och visade vilken roll han har att spela i alla eventuella ukrainska framgångar i det här mästerskapet. Mudryk var involverad i det mesta, ordnade en straff och stod för en urläcker assist när Ukraina slog ut stjärnspäckade Frankrike.

Förbundskapten Ruslan Rotan tvingas till en förändring från Frankrikematchen då Dmytro Kryskiv är avstängd.

Spanien favorit – men Ukraina får inte underskattas

Spanien är föga förvånande favorit här, men jag tycker det doftar lite skrällmöjlighet här. Ukraina gjorde ett fint gruppspel, stod för en bra match i gruppavslutningen mot Spanien och imponerade storligen i 3-1-segern – där Mudryk för första gången i turneringen visade upp vad han går för på den här nivån – mot Frankrike. Jag tror absolut att Ukraina kan pressa Spanien, som fick slita rejält för att slå ut Schweiz i kvartsfinalen, i kampen om finalplatsen.

Ukraina +0.75 finns till 1,90 hos Expekt. Jag tycker även överspelet, 1,78, kan vara intressant.
This is the stats tab
This is the post tip