Åttondelsfinal i Dam-VM i fotboll där vi har ett spännande möte mellan Spanien och USA på Stade Auguste-Delaune II.

Marknaden är dock oenig med mig om att det kommer att bli ett spännande möte, eftersom de har valt USA som en megafavorit. Om vi tittar på hur USA har spelat i gruppen så är det förvisso inte så konstigt, med förutom Sverige så har det varit bedrövligt motstånd, i jämförelse med Spanien - som ungefär ligger på Sveriges nivå för tillfället. Då Spanien dessutom har gjort ett helt okej mästerskap tycker jag ändå inte att de borde förlora denna match med handikappsiffror i alla fall.

För Spanien har ändå bra kvalitéer i laget, som tillsammans borde kunna utmana USA om avancemang. Toppstjärnan Jennifer Hermoso borde på egen hand klara av att sätta dit något mål. Bakom henne har hon också en bra trupp, både offensivt och defensivt. Spanien fick en bra start i turneringen när de slog Sydafrika med 3 - 1, men schabblade bort matchen mot Tyskland och förlorade den med 0 - 1. Slutligen spelade de bara av den mållösa matchen mot Kina, för att säkra avancemanget.

Innan Sverige matchen hade USA krossat Thailand med 13 - 0 (och fått stort kritik för att ha firat målen så passionerat) samt Chile med 3 - 0 (det borde ha blivit fler mål än så). Den tredje och sista matchen i gruppen spelades mot Sverige, där USA vann med 2 - 0, efter mål av Lindsey Horan och ett självmål av Jonna Andersson. USA ägde bollen för det mesta mot Sverige och det kommer USA även att göra mot Spanien - men Spanien är duktiga på att försvara sig, så matchen borde inte rinna iväg.

Spanien har två matcher i rad, bortsett från backmissen mot Tyskland, gjort stabila insatser i försvaret. USA och Spanien möttes i januari månad detta år, i en träningsmatch, som USA vann med 1 - 0. Spanien är ett utmanande lag som gör det svårt för sina motståndare, så det kommer inte blir någon enkel match för USA. Att USA ska köra över Spanien finner jag osannolikt och lägger ett spel på Spanien +1,5 mål i handikapp i matchen. Förlust alltså endast vid USA uddamålsvinst. Allt övrigt resultat rättas.

Själva oddset finnes hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Spanien:
Sandra Panos, Leila Ouhabi, Irene Paredes, Maria Leon, Marta Corredera, Patricia Guijarro, Virginia Torrecilla, Vicky Losada, Lucia Garcia, Alexia Putellas & Jennifer Hermoso.

Bekräftad startelva - USA:
Alyssa Naeher, Crystal Dunn, Becky Sauerbrunn, Abby Dahlkemper, Kelley O Hara, Julie Ertz, Rose Lavelle, Samantha Mewis, Megan Rapinoe, Alex Morgan & Tobin Heath.
---

This is the stats tab
This is the post tip