På Generali Arena tar Sparta Prag emot Monaco i den tredje kvalomgången till Champions League. Sparta Prag har på vägen slagit ut Rapid Wien. Monaco, som kom på en tredje plats förra säsongen i Ligue 1, har en bättre rankning och går först nu in i kvalet. Sparta Prag har inlett den tjeckiska förstaligan på bästa möjliga sätt, med två raka segrar. Dock har dessa kommit över enkelt motstånd, i jämförelse med vad som väntar. Monaco är ett nummer större och bör ta tag i kvalomgången med en seger.

Sparta Prag avslutade den tjeckiska förstaligan på en andra plats, bakom ärkerivalerna Slavia Prag. Därmed blev det kval till Champions League där Sparta Prag förlorade första mötet borta mot Rapid Wien med 1 - 2. David Moberg-Karlsson och Jakub Pesek nätade för Sparta Prag i returen, där de också lyckades hålla nollan. På så sätt kvalade Sparta Prag vidare. I ligaspelet har det också gått bra med en 3 - 2 seger i premiären över Sigma Olomouc och sedan 5 - 0 kross mot Slovan Liberec.

Förra säsongen spelade Sparta Prag i Europa League, där de kom på en tredje plats i taballen, bakom AC Milan och Lille. Att ta sig hela vägen till ett gruppspel i Champions League är något som Sparta Prag inte har lyckats med sedan säsongen 2005-2006. Lättare blir det inte heller när Monaco, som har en fantastisk säsong bakom sig, gästar dem. Ligue 1 har ännu inte startat men Monaco har spelat vänskapsmatcher mot Red Bull Salzburg, Cercle Brygge, Royal Antwerp, Wolfsburg och Real Sociedad.

Det är inte bara goda meriter från Champions League säsongen 2018-2019 som talar för Monacos fördel. Tre av vänskapsmatcherna har vunnits mot Red Bull Salzburg, Cercle Brygge och Wolfsburg. Tränaren Niko Kovac har byggt laget bakifrån och är kapabla till att hålla tätt bakåt. Framåt finns Aleksandr Golovin, Wissam Ben Yedder och Kevin Volland i högform, som kan bryta ner vilket försvar som helst. Därmed blir det ett spel på att Monaco börjar piggt och vinner det första kvalmötet.

Speltips Sparta Prag - Monaco:
2 - odds 1.75 hos Nordicbet & Betsafe .

bet365 & Unibet streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Sparta Prag:
Florin Nita, Tomas Wiesner, Filip Panak, David Hancko, Matej Polidar, Michal Sacek, David Pavelka, Borek Dockal, David Moberg-Karlsson, Adam Hlozek & Jakub Pesek.

Bekräftad startelva - Monaco:
Alexander Nübel, Caio Henrique, Axel Disasi, Benoit Badiashile, Ruben Aguilar, Aurelien Tchouameni, Youssouf Fofana, Gelson Martins, Aleksandr Golovin, Wissam Ben Yedder & Kevin Volland.
---

This is the stats tab
This is the post tip