Det vankas playoff-final i Nederländerna där FC Twente och Sparta Rotterdam gör upp om en plats i Europa Conference League till nästa säsong. Vi letar speltips till första mötet av två – där Twente kliver in som tydlig favorit.

Sparta Rotterdam:

Placerade sig själva i ett utmärkt läge i semifinalen mot Utrecht efter att ha vunnit bortamötet med 2-1, men i hemmamötet blev det långt ifrån den lätta resan som Sparta-fansen hoppats på. Sparta lyckades inte döda mötet och i stället kunde Utrecht vinna med 1-0 och ta mötet till förlängning och straffar, där Sparta till slut kunde säkra playoff-finalplatsen efter att Nick Olij räddat två straffar.

Sparta slutade på sjätte plats i Eredivisie, fem poäng bakom finalmotståndaren Twente och hade 10-2-5 som resultatrad hemma i Rotterdam. Mötena mot Twente slutade båda oavgjort – 1-1 i Rotterdam och 3-3 i Enschede. Sparta, som haft sin bästa ligaplacering på 38 år och som inte spelat i Europa sedan 1986, har dock haft det tufft att besegra Twente på sistone. Sparta har bara vunnit två av de tio senaste mötena lagen emellan, och ingen av de tre senaste på hemmaplan.

Twente:

Twente är i bra form och kliver in som tydlig favorit i det här playoff-mötet. Twente har vunnit sex raka matcher och öst in mål – hela 24 på de sju senaste matcherna – och man gjorde processen kort med Heerenveen i semifinalen. Twente vann borta med 2-1 och defilerade sedan till final via en trygg 4-0-seger på hemmaplan.

Senaste poängtappet för Twente kom faktiskt mot just Sparta Rotterdam när Shurandy Sambo kvitterade till 3-3 på tilläggstid i ett minst sagt underhållande möte, men det kommer vara ett självförtroendefyllt lag som gästar Rotterdam på torsdagsaftonen efter den fina formen under säsongsavslutningen.

Twente bär favoritskapet

Jag ser Twente som favorit att avgå med slutsegern i dubbelmötet, men Sparta har bjudit till hårt motstånd i båda mötena i ligaspelet och är – trots förlusten mot Utrecht som tog semifinalen till straffar senast – vanligtvis bra på hemmaplan. Sju av Sparta Rotterdams åtta senaste har gått över 2.5-målslinan – och 12 av Twentes 14 senaste har gått över samma lina, inklusive de sju senaste.

Jag tror formstarka Twente blir en för tuff nöt att knäcka över två möten men tror vi kan få ett underhållande förstamöte mellan två målglada lag. Twente har de senaste veckorna, förutom 4-0-segern mot Heerenveen senast, bland annat gjort tre mål på Ajax, Sparta och Emmen, fem på Waalwijk och fyra mot NEC – så Spartaförsvaret får se upp. Över 2.5 mål finns till 1,74 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip