På Otkrytie Arena i Moskva har Spartak Moskva en tuff uppgift framför sig när Benfica gästar den i den första av två kvalmatcher i Champions League. Det är ett möte mellan ryska tabelltvåan från förra säsongen som ställs mot Portugals tredje bästa lag. Spartak Moskva har inlett den ryska Premjer Liga med blandade prestationer medan Benfica har varit urstarka under försäsongen. Benfica är stora favoriter till att avancera vidare och oddset på en rak seger är på tok för högt i detta möte.

Spartak Moskva gjorde en bra säsong, där de hamnade på en andra plats med 8 poäng bakom tabellettan Zenit. Dock var det nära att Spartak Moskva skulle missa kvalet till Champions League, eftersom laget kom bara en poäng före Lokomotiv Moskva. Spartak Moskva kryssade i sin sista ligamatch mot Akhmat Grozny. Denna säsong inledde Spartak Moskva med en förlust borta mot Rubin Kazan innan det blev en vinst senast mot Samara, efter ett straffmål med 20 minuter kvar. Spelet har varit sådär.

Den portugisiska ligan har ännu inte börjat. Benfica ställs mot Moreirense i premiären. Fram tills dess är det bara fokus på att slå ut Spartak Moskva. Försäsongen har varit minst sagt lyckosam. Vinster över SC Covilha, Farense och franska mästarna Lille, samt oavgjorda resultat Belenenses SAD och Olympic Marseille. Truppen har förstärkts med Joao Mario, Soualiho Meite och Roman Yaremchuk (2 mål + 1 assist i EM). Så Benfica blir farliga både i Portugal och ute i Europa denna säsong.

Även om Spartak Moskva har en fördel av att ha börjat sin inhemska säsong så är Benficas försäsongsform beundransvärd. Båda lagen är skickliga på att försvara sig och bjuder sällan motståndarna på något. Dock är Benfica numret större, speciellt i anfallsspelet där det finns gott om goda kvalitéer. Det ska räcka för att bryta ner Spartak Moskva. Jag tar tydlig ställning här och tror på att Benfica tar en vinst i det första mötet. Marknaden erbjuder för bra odds för att motstå värdet i en rak Benfica seger.

Speltips Spartak Moskva - Benfica:
2 - odds 2.35 hos Nordicbet & Betsafe .

bet365 & Unibet streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Spartak Moskva:
Aleksandr Maksimenko, Nikolai Rasskazov, Samuel Gigot, Georgij Dzjikija, Ayrton Lucas, Alex Kral, Roman Zobnin, Victor Moses, Zelimkhan Bakaev, Quincy Promes & Aleksandr Sobolev.

Preliminär startelva - Benfica:
Odysseas Vlachodimos, Lucas Verissimo, Nicolas Otamendi, Jan Vertonghen, Gilberto Moraes Junior, Adel Taarabt, Julian Weigl, Alex Grimaldo, Pizzi, Haris Seferovic & Rafa Silva.
---

This is the stats tab
This is the post tip