Äntligen EM-dags och tillsammans med ComeOn har vi fått möjlighet att plocka fram specialspel till fina odds!

Kolla in vår EM-special där vi går igenom grupp för grupp tillsammans med Miguel Elmstedt Veiga från ComeOn , Rekats experter Alexander Snäcke och Lelle Sandahl samt programledare Philip O'Connor!GRUPP B


Dödens grupp är en riktig kioskvältare i detta EM. Vi har regerande mästaren Italien som inte många tror på alls efter både tränarbyte och generationsskifte. Vi har Kroatien som fortfarande leds av Luka Modric klass men som kanske börjar bli lite ålderstiget överlag? Och vi har Spanien som har en uppsjö av skickliga spelare men vars spelstil är sårbar mot vissa typer av motstånd. Sedan har vi Albanien som är en ruggig underdog förstås men som visat sig skickliga i kontringsspelet och som kan gå in i den här gruppen med allt att vinna.
Mitt främsta spel i den här gruppen blir ändå att Spanien vinner gruppen + att både Kroatien och Italien kvalificerar sig.

Om vi börjar med Spanien så tycker jag truppen talar för sig. Att Spanien ofta saknar en nummer nio må vara en sak men där finns ändå Morata och Oyarzabal som nätade friskt i senaste träningsmatchen mot Andorra.
Men det är framförallt på andra positioner som Spanien sticker ut med både spets och bredd. Nu väntar ett sista genrep mot Nordirland innan premiären mot Kroatien väntar.

Ett Kroatien som genrepar mot Portugal och som har mycket kvalitet i sitt lag också. Däremot tycker jag att den här upplagan är sämre än i senaste mästerskapet och mycket har att göra med åldersstrukturen. Där jag tycker att Kroatien blivit lite för gamla och att det inte kommit tillräckligt många underifrån. I Italiens fall så är det lite tvärtom. Man har tappat många tongivande spelare genom åren som Chiellini, Bonucci och några till och som inte längre tränas av guldmakaren från senaste EM Roberto Mancini. Italien var riktigt tafatta offensivt mot Turkiet i sin senaste match och det är just offensiven som känns lite sisådär. Spalletti är en bra tränare men jag tycker inte att det ser jättebra ut, dock så är Italien en nation som har förmåga att lyfta sig när det gäller - inte var det många som trodde på dem i England för ett par år sedan? - och jag tror att lag kommer att ta poäng av varandra här.

Mitt huvudspel blir:

Spanien vinner gruppen och att både Kroatien och Italien går vidare till 4.50 i ett specialodds hos ComeOn !

Andra spel i "Dödens Grupp"

Ett annat intressant spel som ligger uppe hos ComeOn till upphöjt odds är:

- Albanien gör inga mål i gruppspelet: 6.50


Albanien är trots allt en väldigt omogen nation i dessa sammanhang och en nation som ställer upp utan särskilt stora namn på den här nivån.

Så klart att laget kommer vara högmotiverat till att prestera inför tokiga albanska fans som äntligen får uppleva ett EM på plats. Men det är samtidigt så att deras största chans är att någon av de andra nationerna floppar. Därför kan det vara värt en liten slant på att Albanien går ur gruppspelet utan att ha gjort ett enda mål framåt. Vi såg dem mot Sverige där till och med vi lyckades hålla nollan i Solna (1-0).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

Alla specialspel hittar ni via länkarna till ComeOn här i texten och även hos ComeOn under EM-24 Rekatochklart Specialer.

Vi kommer att ha specialspel i varje grupp och vi kommer att lägga ut våra tv-avsnitt allt eftersom nu fram till EM. Så häng med oss här på sajten, hos ComeOn och via FanTV:s Youtube-konto där alla specialer kommer att publiceras.

Nu kör vi!


This is the stats tab
This is the post tip