Stadio Alberto Picco är arenan på måndagsmatchen i den italienska Serie A där Spezia tar emot Fiorentina. Spezia inledde året med en förlust. Dock har de sedan dess spelat fyra raka ligamatcher utan nederlag. Tre av dessa har vunnits. Formen är på topp. Sedan Dusan Vlahovic lämnade truppen har Fiorentina tagit en poäng på de två senaste ligamatcher. Marknaden ser dem som favoriter till en seger. Mycket talar för att detta möte blir vidöppet. Spezia har därför en minst lika stor chans till poäng.

Utan tvekan har Spezia sin bästa form just nu. Efter att ha slagit Genoa, AC Milan och Sampdoria - med bara ett insläppt mål under tiden - fick poängen delas senast mot tabelljumbon Salernitana. Simone Verdi nätade båda lagen för Salernitana. Rey Manaj och Daniele Verde kvitterade två gånger om från straffpunkten. Tränaren Thiago Motta har ett starkt lagbygge.

Utan Dusan Vlahovic, som hade nätat 17 mål på 21 ligamatcher, är Fiorentina ett helt annat lag. Tabellen ljuger i detta fall, som visar att de är på en åttonde plats. Det ska mycket till för att laget ska spela ute i Europa nästa säsong. Utan målkungen har Fiorentina spelat 1 - 1 borta mot Cagliari och 0 - 3 hemma mot Lazio. Däremot har de varit starka och tagit sig till semifinalen i den italienska cupen. Atalanta slogs ut i kvarten i veckan med 3 - 2, där Nikola Milenkovic gjorde segermålet i matchminut 93.

Till detta tuffa bortamötet har Fiorentina två stora avbräck på mittfältet. Giacomo Bonaventura och Lucas Torreira är avstängda. Med en veckomatch i benen kommer det definitivt finnas trötta ben i Fiorentinas trupp. Samt att Spezia är i toppslag.

Därmed blir det ett spel på att Fiorentina inte vinner matchen utan att den slutar oavgjort eller med en rak seger till Spezia.

Speltips Spezia - Fiorentina:
1X - odds 1.99 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Spezia:
Ivan Provodel, Arkadiusz Reca, Dimitrios Nikolaou, Martin Erlic, Kelvin Amian, Jacopo Sala, Jakub Kiwior, Daniele Verde, Giulio Maggiore, Emmanuel Quartsin Gyasi & Rey Manaj.

Preliminär startelva - Fiorentina:
Pietro Terracciano, Alvaro Odriozola, Nikola Milenkovic, Lucas Martinez Quarta, Cristiano Biraghi, Gaetano Castrovilli, Sofyan Amrabat, Youssef Maleh, Riccardo Sottil, Krzysztof Piatek & Nicolas Gonzalez.
---

This is the stats tab
This is the post tip