Speltips: Under 0,5 mål i första halvlek till 2.37 hos bet365 .

Dags för Spezia och Hellas Verona att göra upp om vilka som ska spela Serie A-fotboll även nästa säsong, och vilka som får göra vändan ner till Serie B.

I sista omgången av Serie A släppte Spezia in ett sent mål mot Roma som gjorde att man förlorade och tvingas nu kvala sig kvar i högstaligan. Matchen här mot Hellas spelas på Mapei Stadion, alltså en neutral plan för vardera lag vilket tar bort hemma- och bortaplans fördelar.

Hellas Verona var länge också säkra för spel i Serie A nästa säsong, men två sena mål i sista matchen mot Milan gjorde att man nu behöver ställa om både kroppar och hjärnor inför den här ångestmatchen.

Ångestmatch

De två matcherna mellan lagen som spelades under säsongen slutade med ett 0-0 resultat och en 2-1 vinst för Spezia på bortaplan. Formen som båda lagen kommer in i den här matchen med är dock inte kul alls. Spezia står på en seger de senaste tolv matcherna, medan Verona trots allt står på tre segrar de senaste tio matcherna, vilket inte heller är några supersiffror men ställer man dem gentemot Spezias ser de nästan smickrande ut.

Det är två lag som kommer till den här matchen med känslan av att hela livet hänger på den här matchen. Det är därför väldigt svårt att veta hur man ska attackera den rent odds- och spelmässigt. Ska man gå på vilket lag som är bäst i grunden? Form? Spets? Jag vet inte, och därför väljer jag att hålla mig borta från det. Skulle jag behöva välja sida säger jag Hellas Verona.

Mitt spel blir dock inte det. Som så ofta i de här matcherna handlar det mesta om ångest. Känslan är ofta att lagen hellre försvarar det man har än att gå ut och gå på offensiven direkt och blotta sig. Jag tror det blir precis så här. Jag ser framför mig en match där båda lagen hellre ställer sig lägre och arbetar sig in i matchen.

Jag väljer att vara lite rävig här. Som sagt, jag tror Hellas Verona bör segra om jag måste välja, men jag kliver på ett lite, enligt mig i alla fall, roligare spel som lyder: Under 0,5 mål i första halvlek till 2.37 hos bet365 . Alltså mållöst i paus!
This is the stats tab
This is the post tip