Spezia med närmast inget att spela för tar emot Lazio som måste höja sig för att behålla sin Europaplats.

Senaste möten
Lazio - Spezia 6-1

Lazio - Spezia 2-1
Spezia - Lazio 1-2

Serie A
6. Lazio 34 16 8 10 66:50 56
15. Spezia 34 9 6 19 34:59 33

Spezia hemma
16 5 3 8 17:20 18

Formen
F, V, O, F, F

Senaste match
Torino - Spezia 2-1

Lazio borta
17 7 3 7 29:28 24

Formen
F, V, V, O, F

Senaste match
Lazio - Milan 1-2

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Spezia (4-2-3-1) Provodel - Amian, Hristov, Nikolaou, Reca - Maggiore, Kiwior - Gyasi, Kovalenko, Bastoni - Manaj

Saknar: Erlic (avstängd), Colley, Sala, Leo Sena
Osäkra:

Lazio (4-3-3) Strakosha - Lazzari, Patric, Acerbi, Marusic - Milinkovic-Savic, Leiva, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

Saknar: Pedro
Osäkra:

Om vi börjar med Spezia så har klubben gjort jobbet i år. Trots 59 insläppta mål på 34 matcher så är tabellpositionen så pass säker att jag nästan vill slå fast att kontraktet är klart. Med 12 pinnar kvar att spela om (för de flesta lag i bottenstriden) så är det väl egentligen bara Salernitana som visar något som liknar en form och kanske kan lugga något av Cagliari eller Sampdoria på en Serie A-plats. Men Spezia ska nog kunna känna sig säkra med åtta poängs marginal. Spezias form på senare är väl ingen dans på rosor. Slog Venezia rätt nyligen och där löste man nog kontraktet. Sedan dess 0-0 mot Empoli och torskar 1-3 hemma mot Inter och 1-2 borta mot Torino. Ett par avbräck till lördagens match har man också (se ovan). Sist man mötte Lazio blev det skämskudde och 1-6 i baken.

Lazio har varit alldeles för ojämna den här säsongen. Trots det har man Europaspel i egna händer. En trepoängare här är närmast avgörande tror jag om man vill behålla sin topp-6-position. Detta då man jagas av både Fiorentina och Atalanta bakifrån. Lazio var nära en poäng mot Milan senast men föll efter ett snöpligt och slarvigt insläppt mål med bara sekunder kvar. Något som förde Milan ett fint steg närmare scudetton med tanke på att Inter sjabblade till det i sin match. Lazio var usla i derbyt mot Roma, svarade sedan med två raka segrar, ett kryss och nu torsk mot Milan. Det må vara hänt kan jag tycka. Nu gäller det att kavla upp ärmarna. Intressant att se hur mister Sarri gör med Acerbi som är djupt ifrågasatt av fansen efter ännu ett ingripande och agerande som fått fansen att ifrågasätta hans position i klubbens färger. Jag tror dock att Lazio vinner här oavsett Acerbi eller ej. De har ett spetsigt lag där bara Pedro saknas på grund av skada.

SPELTIPS
Lazio vinner till 1.71 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

TV: Rolig rad på Europatipset - Melkers bästa tips!




This is the stats tab
This is the post tip