Spezia:

Spezia, med Albin Ekdal i startelvan, tog en fin pinne borta mot Fiorentina efter 1-1 på Stadio Artemio Franchi (La Viola hade 1.20 kontra 0.62 i ExG) och kryssade för andra raka matchen. Spezia har bara vunnit en av de elva senaste matcherna – knallsegern mot Inter för en dryg månad sedan – och har kryssat lite för många matcher för att kunna undslippa nedflyttningsstriden. Spezia återfinns på 17:e plats i Serie A – dock med fyra poäng ner till Hellas Verona under strecket.

Skador fortsätter att gäcka Leonardo Semplicis lag. Svenske Emil Holm är fortsatt skadad och även Mattia Caldara och Kevin Agudelo ser ut att vara otillgängliga i helgen.

Spezia har generellt sett haft det tufft mot topplagen i Serie A där det oftast slutat med tydliga nederlag – 2-2 mot Atalanta och en överraskande 2-1-seger mot formsvaga Inter är undantagen – och i höstmötet mot Lazio förlorade man med hela 4-0 på Stadio Olimpico. Sedan Spezia gick upp i Serie A har man förlorat samtliga fem matcher mot Lazio.

Lazio:

Lazio fortsätter att imponera och befäster alltmer sin andraplats bakom överlägsna Napoli i Serie A-tabellen. Lazio har nu fem poäng ner till lokalrivalen Roma på tredjeplatsen och efter uttågen ur Europa League och Coppa Italia kan Maurizio Sarri nu hålla fullt fokus på en fin våravslutning på ligaspelet.

Sarri har haft en skadedrabbad säsong, men läget har ljusnat betydligt på sistone och Sarri har nu samtliga spelare att tillgå. Ciro Immobile är tillbaka och kommer närmare och närmare att vara i fullt slag och Sergej Milinkovic-Savic har brutit sin lilla måltorka med mål i två raka matcher – 2-0-segern borta mot Monza och den fina 2-1-segern hemma mot Juventus senast.

Lazio har tre raka segrar och har inte förlorat på sju matcher. Sarris gäng fortsätter att kontrollera matcher på ett bra sätt utan att svepa undan motståndare med några storsegrar. Lazio har Serie A:s bästa defensiv med blott 20 insläppta mål på 29 matcher och bortaformen har varit stabil under säsongen.

Skadefritt Lazio i bra form – och bara ligan att fokusera på

Lazio är i bra form och kan hålla fullt fokus på ligan, efter uttåget ur övriga turneringar, och med ett ljusnande skadeläge och Immobiles återkomst kan de ljusblå ha goda förhoppningar om en fin Serie A-vår och bibehålla andraplatsen i tabellen. Spezia har bara vunnit en av de elva senaste och bortsett från segern mot Inter har man haft det tufft mot topplagen, vilket 4-0 i höstmötet i Rom också vittnar om. Lazio bör ha goda möjligheter att ta en fjärde raka seger. Raka tvåan finns till 1,75 hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip