Jose Mourinho och hans AS Roma har en lämlig uppgift på Stadio Alberto Picco där de gästar Spezia i den italienska Serie A. Efter att ha kryssat i de tre senaste omgångar är Roma på jakt efter en seger - för att inte tappa mark om platserna ute i Europa.

Spezia fick en utmärkt start på året. Dock tog det slut när de spelade oavgjort mot tabelljumbon Salernitana. Därefter har det blivit två raka nederlag mot Fiorentina och Bologna - både med siffrorna 1 - 2. Förlusterna innebär att de har fyra poäng ner till bottenstriden. Något de givetvis vill undvika till varje pris. Dock blir det svårt för tränaren Thiago Motta att undvika en bottenstrid. Formen är minst sagt dunkel. Anfallaren Rey Manaj är avstängd. Samt att Aimar Sher är fortsatt skadad. Försvaret läcker.

Roma har också haft lite bekymmer i försvaret, i och med att de två senaste matcherna har slutat 2 - 2, mot Sassuolo och Hellas Verona. Dock pekar formkurvan uppåt, efter att ha vänt ett 0 - 2 underläge mot Verona. Inhopparna Cristian Volpato och Edoardo Bove gjorde målen. Tammy Abraham, med 11 ligamål, är i högform dessutom. Laget ligger på en åttonde plats i tabellen, där det är sex poäng upp till stormakten Juventus - som håller i den sista Champions League biljetten. Mittbackschefen Gianluca Mancini är tillbaka efter avstängning. Likaså Nicolo Zaniolo. Då kan det också bli lite mer ordning i försvaret. Samt att Henrikh Mkhitaryan är skadefri. Dock är Roger Ibanez, Carles Perez och Leonardo Spinazzola fortsatt i sjukstugan. Men ersättare finns för dem.

Det är inte mycket som talar för att Spezia ska bryta sin negativa formtrend. Bra chans finns för Roma att hitta tillbaka till segerspåret. En chans som de måste ta, för att haka på i striden om platserna i Europa. Odds på en rak Roma seger är spelvärt.

Speltips Spezia - Roma:
2. Odds 1.77 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Spezia:
Ivan Provedel, Kelvin Amian, Martin Erlic, Dimitrios Nikolaou, Arkadiusz Reca, Jacopo Sala, Jakub Kiwior, Daniele Verde, Giulio Maggiore, Emmanuel Gyasi & M'Bala Nzola.

Preliminär startelva - Roma:
Rui Patricio, Gianluca Mancini, Bryan Cristante, Chris Smalling, Rick Karsdorp, Henrikh Mkhitaryan, Sergio Oliveira, Matias Vina, Lorenzo Pellegrini, Nicolo Zaniolo & Tammy Abraham.
---

This is the stats tab
This is the post tip