Spezia (4-3-3) Provedel - Ferrer, Terzi, Chabot, Marchizza - Estevez, Agoume, Pogeba - Farias, Nzola, Gyasi

Saknar: Bastoni, Mattiello, Zoet, Galabinov, Ismajli (avstängd)
Osäkra: -

Samp (4-4-2) Audero - Bereszynski, Colley, Tonelli, Augello - Candreva, Thorsby, Ekdal, Jankto - Quagliarella, Keita Baldé

Saknar: Gabbiadini, Ferrari, Silva
Osäkra: -

Nykomlingen Spezia kommer till spel efter en stärkande seger borta mot Napoli med 2-1. Extra häftigt var att Spezia vann trots underläge och trots att mittbacken Ismajli blev utvisad i den 77:e minuten. I stället kunde inhopparen Pobega sätta det avgörande målet nio minuter ifrån full tid och Napoli lyckades aldrig kvittera. Mycket starkt av Spezia, samtidigt som det inte var en "normal" match med tanke på allt som hände i den andra halvleken. Jag tycker att Spezia är en helt okej nykomling, men inte mer. Det känns som att de saknar spets och det blir mycket fokus på att sätta defensiven. Innan segern senast föll man alltså i tre raka matcher mot Inter, Genoa och Hellas Verona. De två senare på hemmaplan - där Spezia har sämst statistik av alla lag så här långt.
Sampdoria har varit väldigt mycket upp och ned. Men i takt med att man kunnat spela sitt bästa lag och fått kontinuitet tycker jag också att det har märkts. Samp har ändå tre segrar på fem senaste. 2-1 borta mot Hellas Verona, 3-1 hemma mot Crotone, torsk 2-3 hemma mot Sassuolo, 0-1 förlust borta mot Roma och nu senast en pangskräll med 2-1 hemma mot Inter. Detta efter tidigt mål av Candreva från straffpunkten och Keita Baldé (båda gamla Inter-spelare). Truppläget inför kvällen ser bra ut och jag tror att Samp kan bygga vidare på segern senast. I grund och botten ett bättre lag än Spezia och med färskt självförtroende bör man kunna straffa nykomlingen.