Det är lite av ett toppmöte på Estadio Jose Alvalade när Sporting Lissabon tar sig an Braga, i den portugisiska Primeira Liga. Fast ändå inte. Sporting ligger på en fjärde plats och har 7 poäng upp till tabelltrean FC Porto, som håller i den sista Champions League kvalbiljetten. Braga däremot är tabelltvåan, med fem raka segrar i ligaspelet. Ändå anser marknaden att Sporting borde vinna detta vidöppna möte varannan gång, under dessa förutsättningar. Inte trovärdigt alls. Vinnaroddsen är direkt felaktiga, i mitt tycke.

I helgen förlorade Sporting finalen i den portugisiska ligacupen mot FC Porto, på neutral mark. Stephen Eustaquio och Ivan Marcano gjorde målen för Porto. Anfallsstjärnan Paulinho, som dessförinnan gjorde lagets båda mål i cupsegern över Arouca, blev utvisad och är avstängd i denna ligamatch. Sporting är långt ifrån toppformen, även i ligaspelet. I år har det blivit 4 poäng på tre ligamatcher. Sist blev det en sen trepoängare hemma mot Vizela där Pedro Porro nätade från straffpunkten - långt inne på övertiden.

Braga har under tiden fått vila och ladda om batterierna. Även de tog en sen seger sist i ligaspelet, borta mot Pacos de Ferreira. Formen överlag är fin - speciellt på bortagräs där det har blivit åtta segrar på de tio senaste matcher. Under den tiden har Braga nätat minst två gånger på åtta av tio matcher. Försvaret har också varit urstarkt och hållit nollan 12 gånger på 20 matcher. När halva säsongen är spelad är det 7 poäng upp till tabellettan Benfica - som har en match mer spelad.

I och med att Braga är i magnifik form ska de inte ses som någon underdog i ligamatchen mot Sporting - som har visat sig vara inkonsekventa under 2023. Därmed blir det ett spel på att Sporting inte vinner mötet utan att det slutar oavgjort eller med en rak bortaseger.

Speltips Sporting - Braga:
X2 - odds 1.96 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Sporting:
Antonio Adan, Goncalo Inacio, Sebastian Coates, Matheus Reis, Pedro Porro, Manuel Ugarte, Hidemasa Morita, Nuno Santos, Marcus Edwards, Francisco Trincao & Pedro Goncalves.

Preliminär startelva - Braga:
Matheus Lima, Victor Gomez, Vitor Tormena, Paulo Oliveira, Nuno Sequeira, Iuri Medeiros, Andre Horta, Ali Elmusrati, Hernani Infande, Vitor Oliveira & Abel Ruiz.
---

This is the stats tab
This is the post tip