Speltips: Kryss i matchen @ 3,10 - bet365 -

Playoff match i La Liga 2 där vinnaren i dubbelmötet får chans att ta sig upp till La Liga via finalspel mot antingen Eibar eller Real Oviedo.

Det var en tuff kamp om att komma topp 6 i LaLiga 2. Racing Santander var det lag som drog nitlotten och hamnade på sjunde plats efter ha torskat sista matchen mot Villarrealls B-lag, som trots vinsten blev jumbo.

Sporting avslutade fint med tre vinster på fyra matcher och hoppade upp till femteplats. Är starka hemma, 12-6-3 bevis för detta. Har ingen direkt storskytt i laget utan Gaspar Campos & Juan Otero delade den interna skytteligan på tio mål var. Fansen hade större förhoppningar på Uros Djurdjdevic (landslagsman för Montenegro) och LA FC-lånet Mario Gonzalez men duon har bara mäktat med sex baljor tillsammans. Víctor Campuzano missade 16 raka matcher under vintern / våren men har hoppat in i de två senaste och utmanar här om en startplats.

Truppläget är bra men Nacho Mendez skada på mittfältet är ett aber för tränare Miguel Ángel Ramírez. Nacho Martin duger ändå skapligt som ersättare till Mendez.

Espanyol går för sjätte raka bortakrysset

Tabellfyran Espanyol var bara tre poäng från att knipa en direktplats till högsta ligan. Ett par för många kryssmatcher var orsaken till att man inte tog steget upp direkt. Föll bara i sju matcher under hela säsongen. I övrigt 17 segrar och hela 18 oavgjorda matcher. Är obesegrade i 16 raka. På bortaplan har det blivit fem kryssmatcher i rad och fyra av dem har slutat 0-0.

Även förra säsongen så lirade Espanyol (då i LaLiga) flest kryssmatcher av alla lag, så man behöver vässa lite på sista delen för att ta tre poäng i stället för en i matcherna. Men här får man gärna lira ännu en oavgjord historia för att sedan avgöra hemma.

Försvaret starkt och framåt har man två giftiga anfallare i Javi Puado (13 mål) och skytteligavinnaren Martin Braithwaite (22 mål).

Långtidsskadade duon Exposito och Omar Sadik missar matchen men man hoppas att Jose Gragera ska kunna medverka.

De två mötena tidigare under säsongen har slutat 2-0 när Sporting hade hemmaplan. Braithwaite missade straff för Espanyol i 78e minuten. När Espanyol stod som hemmalag blev det 0-0 och även här är det låga odds på att det blir en målsnål tillställning.

Inte ofta vi sätter kryss som u-tecken men här känns det befogat. Sporting kommer så klart gå för att avgöra redan i första mötet medan Espanyol är nöjda att ta med sig ett kryss hem till Barcelona för att sedan avgöra på hemmagräs. Med fyra 0-0 matcher i närtid vet Manolo González precis vad som krävs och sedan har han ett ess i Martin Braithwaite som kan rädda poäng om det behövs. 3,60 på danske målkungen testas som kvällens TV-spel hos bet365 .

Huvudspelet sitter om det blir oavgjort i matchen!

This is the stats tab
This is the post tip