Sporting:

Föll i Turin, 0-1, men stod för en väldigt fin prestation och hade mycket väl kunnat få med sig ett resultat till returen. Portugiserna skapade en hel del möjligheter och noterades för 1.79 xG, jämfört med Juventus 1.19, vilket bör ingjuta hopp inför returen i Lissabon – och det här mötet är långt ifrån över.

Inför nederlaget på Allianz Stadium förra veckan hade Ruben Amorims Sporting gått elva raka utan förlust, och man slog bland annat ut Premier League-ettan Arsenal på vägen till den här kvartsfinalen. Sporting, som är fyra i portugisiska ligan där man inte utmanar Benfica och Porto i titelstriden, kommer från ett nytt poängtapp i helgen mot Arouca, en av säsongens stora överraskningar i Portugal. Arouca tog ledningen strax före halvtidsvilan och trots att Sporting dominerade och skapade en hel del chanser, inklusive flera ramträffar, dröjde det till den 87:e minuten innan Pedro Goncalves – som redan missat en straff tidigare i matchen – kunde kvittera från straffpunkten.

Amorim vilade en del spelare i helgens möte, där även Marcus Edwards – den Tottenhambördige yttern som kan vara fenomenalt svårstoppad i sina bästa stunder – och Jeremiah St. Juste missade på grund av sjukdom respektive skada – men båda förväntas vara tillbaka och redo för spel. Gör de inte det så är det rejäla avbräck som kraftigt försvagar Sportings möjligheter att vända på det här mötet. Sedan tidigare återfinns Paulinho, Daniel Braganca och Jovane Cabral på skadelistan.

Juventus:

Imponerade inte i första mötet, men fick ändå med sig ett 1-0-resultat att spela på här. Sporting skapade dock en hel del chanser på Allianz Stadium och lär inte vara ofarligare på hemmaplan, så det ska bli intressant att se hur Max Allegri väljer att ta sig an den här matchen. Även om han är känd som en pragmatiker som sätter defensiven i främsta rummet så har han bara ett mål att spela på, och om Sporting får hål på Juventus kommer de svartvita oundvikligen tvingas ut ur sina skyttegravar.

Alex Sandro är tillbaka från avstängning, men det återstår att se om målskytten från senast, Federico Gatti, får förnyat förtroende i backlinjen. Wojciech Szczesny tvingades utgå i det senaste mötet med bröstsmärtor och det återstår att se om polacken är tillbaka mellan stolparna här. Mattia Perin är en duglig ersättare dock och vaktade kassen i helgens förlust mot Sassuolo, där Juventus föll med 0-1. I övrigt ska Paul Pogba och Federico Chiesa vara redo för att ingå i matchtruppen, även om de inte lär starta.

Sporting inte uträknat

Juventus har fördel och ett gynnsamt utgångsläge med 1-0-ledningen, men Sporting ska vare sig underskattas eller räknas bort här. Amorims gäng gjorde en bra match i Turin och kan absolut skaka Juventus på hemmaplan. Sporting brukar kunna bjuda på målrika matcher mot bättre motstånd, där de både kan såra och bli sårade, och om Sporting får hål på Juventus relativt tidigt kan matchen öppnas upp rejält.

Över 2 mål finns till 1,72 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip