Sporting Lisbon gästas av Manchester City i 8-delsfinal av Champions League på Estádio José Alvalade i första rundan. Undertecknad har en idé inför avspark och det är att denna match bör bjuda på minimum tre fullträffar.

Sportig Lisbon är inte favoriter när de ställs mot Manchester City i en slutspelsmatch från Champions League. Engelsmännen håller hög klass och ska mycket riktigt gästa Lisbon som favoriter. City noteras för en stark resultatrad och har kalasform då de i helgen körde över bottenlaget Norwich med klara 4-0 på Carrow Road och tack vare den fullträffen behåller de sin ledning i Premier League med nio poängs marginal på Liverpool som jagar nedifrån.

Portugiserna står precis som City för en stark resultatrad. Ser vi till vad Sporting presterat i närtid så kommer de närmast från en 2-2-match borta mot konkurrenten Porto. Sporting är med den poängen alltjämt sex poäng bakom serieledande Porto i Liga Portugal och samtidigt fyra poäng före Benfica som jagar dem nedifrån. De två bästa lagen i den inhemska ligan här kniper en direktplats till Champions League även nästa säsong och dit vill Sporting såklart komma, men först ska de försöka ge Manchester City en bra match i denna första runda i bäst av två.

Min idé inför avspark i Lisbon under tisdagskvällen är att hemmalaget kommer ge allt och lite till. De vet såklart att ett bra resultat här är ett måste, men frågan är om de räcker till ändå? Offensivt har de kvalitéer som kan utmana och hota CIty, därför har jag svårt att se denna match gå målsnålt.

SPELTIPS
Över 2,5 mål i matchen till 1.62 hos Bethard .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip