I det sista mötet, i finalen i kvalet till Ligue 1, ställs Saint-Etienne och Auxerre mot varandra på nytt. Denna gång på Stade Geoffrey-Guichard, i en direkt avgörande tillställning. Det första finalmötet slutade oavgjort på Stade Abbe Deschamps. St Etienne hade en tidig ledning som stod sig nästan fram till fulltid. Auxerre kvitterade sent. Ett kryssresultat var ändå ett rättvist utfall.

St Etienne har hållit till i den högsta divisionen sedan säsongen 2003-04. De är också favoriter till att hålla sig kvar, trots att formen inte har varit på topp. De är uppe i sju raka matcher utan någon seger. En svit som de bara måste bryta. De var nära en seger senast. Det tog en kvart för St Etienne att ta ledningen genom ett mål av Zaydou Youssouf. Därefter fick målvakten Paul Bernardoni jobba hårt. Till slut kvitterade Auxerre, med fyra minuter kvar, genom Gaëtan Perrin - som hoppade in från bänken.

I och med kvitteringsmålet har St Etienne släppt in mål i sina elva senaste matcher. Dock har St Etienne också nätat i sina samtliga hemmamatcher under året 2022 och bör göra så också när kniven står mot strupen. St Etienne är trots allt numret större.

Tränaren Jean-Marc Furlan har goda meriter från att ta upp lag till högsta ligan. Det har han lyckats med vid tre tillfällen. Dock hade han starkare lag vid dessa tillfällen - i jämförelse med Auxerre. Det har gått ett decennium sedan laget spelade i Ligue 1. Det har gått bra i andraligan. Kvalitén finns dock inte för att nå ända till toppdivisionen. Lättare blir det inte heller i returen, då St Etienne alltid nätar på hemmagräs. Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på en rak St Etienne seger i returen.

Speltips St Etienne - Auxerre:
1. Odds 2.10 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - St Etienne:
Paul Bernardoni, Miguel Trauco, Mickael Nade, Harold Moukoudi, Falaye Sacko, Denis Bouanga, Mahdi Camara, Zaydou Youssouf, Arnaud Nordin, Denis Bouanga & Wahbi Khazri.

Preliminär startelva - Auxerre:
Donovan Leon, Carlens Arcus, Jubal, Theo Pellenard, Quentin Bernard, Birama Toure, Gaëtan Perrin, Gauthier Hein, Hamza Sakhi, Mathias Autret & Gaetan Charbonnier.
---

This is the stats tab
This is the post tip