Högintressant match mellan St Etienne och Montpellier - som gör upp om Europaplatser.

Senaste möten
Montpellier - St Etienne 0-0

Montpellier - St Etienne 0-1
St Etienne - Montpellier 0-1

LIGUE 1
4. St. Etienne 35 18 8 9 55:39 62
5. Montpellier 35 14 13 8 51:40 55

St Etienne hemma
17 12 2 3 31:13 38

Formen
V, V, V, V, O

Senaste match
Monaco - St Etienne 2-3

Montpellier borta
17 6 6 5 21:21 24

Formen
O, V, V, V, F

Senaste match
Montpellier - Amiens 1-1

Förutsättningarna är som sagt högintressanta här. Med tre omgångar kvar har både St Etienne och Montpellier väldigt mycket att spela för. Fyran mot femman. Hemmalaget har den fjärde och sista platsen till Europa (League) men har samtidigt en enda pinne upp till Lyon - på Champions League-kvalplats. Att förstå att det blir ett taggat St Etienne är lätt att förstå.

Samtidigt är det här Montpelliers sista chans på Europa League. Man måste knappa in avståndet på just St Etienne och i viss mån Lyon. Seger här skulle betyda att det avståndet bara är tre poäng med sex poäng kvar att spela om. Inte omöjligt således. Därför kommer det vara två taggade lag som båda är ute efter tre poäng. I St Etiennes fall så har man livlina även om det skulle bli förlust här, även om det beroende på matchbild och resultat i slutet kan bli tal om att undvika förlust också.

Men i grund och botten har St Etienne givetvis fördelen här. Det är Montpellier som främst måste vara desperata. Även vid oavgjort är resultatet inte bra nog för gästerna. St Etienne, som är ett starkt hemmalag, kan spela smart och - påhejade av den röststarka hemmapubliken - ser jag definitivt fördel St Etienne här. De grönklädda är ett väldigt bra hemmalag och har på 17 matcher en imponerande rad:

12 2 3 31:13 38

Dessutom är formen på topp med fyra raka segrar. Senast med 2-3 borta mot ett Monaco som slåss för att undvika nedflyttning. Montpellier har förlorat tre av sina fem senaste bortamatcher. Detta mot Nice (1-0), Lyon (3-2) och PSG (5-1). Segrar mot Bordeaux och Strasbourg som inte har något att spela för. Kryssade senast mot bottenlaget Amiens (1-1) på hemmaplan.

Preliminära elvor (Whoscored)

St Etienne (4-2-3-1) Ruffier - Debuchy, Saliba, Perrin, Kolodziejczak - M'Vila, Bennasser - Nordin, Cabella, Khazri - Beric

Saknar: Monnet-Paquet, Silva, Diony. Osäkra: Kolodziejczak, Hamouma

Montpellier (3-4-1-2) Lecomte - Mendes, Hilton, Congre - Suarez, Skhiri, Tallec, Oyongo - Mollet - Delort, Laborde

Saknar: Dolly, Aguilar

SPELTIPS
Jag spelar St Etienne till 1.80 hos SpeedyBet (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip