Att åka ur Premier League är extremt jobbigt.
Att acklimatisera sig till en av världens "längsta serier" är tufft, från att vara ett bottenlag i PL som krigar för att hänga kvar är man plötsligt laget som ska föra dansen. Som alltid är favorit.
Och som alla lag vill slå.
Det är väldigt många lag som inte klarar av den balansen.
Se på Sunderland.
Se på Hull.
Stoke City?
Det tog ett tag innan klassikerklubben fattade läget, men nu är man inne i The Championship-tänket. Här gäller det att slåss, den starkaste står kvar efter 46 omgångar.
Efter en bedrövlig start har Stoke jobbat sig uppåt, och har 0 förluster på senaste 9 matcherna. 1 förlust på senaste 13.
Det är starka papper.
Framgångsreceptet är få skador, kontinuitet och att alla numera vet exakt sin uppgift. Managern Gary Rowett har helt enkelt lagt pusslet klart.
Hur ser Stoke City anno 2018/2019 ut?
Ni känner – faktiskt igen en hel del från PL-åren;
Målvakt:
Jack Butland. Englands landslagstvåa (Pickford är etta) är så klart given i kassen. Klassmålvakt.
Försvar:
Mittbacksstjärnan Ryan Shawcross har hittat tillbaka till fina formen. Kamperar ihop centralt med Everton-förvärvet Ashley Williams (var många år Swanseas försvarshjärta). På ytterbacksplatserna hittar vi Erik Pieters (fransmannen gör sin sjätte raka säsong som ordinarie i backlinjen) samt Everton-lånet Rhu Martina.
Mittfält:
Har hittat ett fynd i mitten i Ryan Woods (ex Brentford). Han spelar ihop med mer kända namn som Sam Clucas (gick för 1.5 år sedan från Hull till Swansea för 180 miljoner kr...) och Joe Allen (ex Liverpool). Det här är ett riktigt bra mittfält för att handla om Championship-spel. Här finns även en sådan som nye nigerianen Oghenekaro Etabo att tillgå i dag (var avstängd senast).
Anfall: Fin trio i Tom Ince, förre WBA-strulpellen Berahino (värvades för 140 miljoner kr) samt Wolves-lånet Benik Afobe.

Så Stoke är stabilt bakåt och har en massa klass och finess framåt. Laget kommer till slut att vara med och slåss om PL-platserna – så bra ser det ut just nu.
Senast borta mot Aston Villa borde man dödat matchen när man var i 2–1-ledning, men släppte istället in 2–2 sent.
Hur som helst är formen helt på topp och hemma på bet365 Stadium har Stoke två raka segrar.
Jag tycke laget ska ha toppchans när ett mediokert Millwall kommer på besök. London-laget är helt ur slag, har tagit tre poäng på sista 7 matcherna.
Man är extremt svagt när man lämnar klassiska hemmaarenan The Den. Utan sina hemmasupportrar är man som ett svagt League One-lag. På 11 bortamatcher är man fortfarande segerlöst, och har bara kryssat 3 gånger.
Att den trenden ska brytas idag ser jag i alla fall inga tecken på.

Skadeläget?
Inget nytt i lagen.
Millwall saknar åter en av sina bästa spelare i Shaun Williams (19/4). Innemitten gick sönder i början av december och är ett enormt avbräck för det här laget.

Mitt spel?
Rak etta på Stoke City!
Det till 1.83 hos bet365 .
Kör nu The Potters!

This is the stats tab
This is the post tip