Två av seriens, iallafall utifrån tabellens ställning, sämsta lag. Stoke vs Swansea på bet365 Stadium. Ett kortfattat speltips till ett odds som duger.

Tabell:
17. Stoke 9 2 3 4 -7 9p
19. Swansea 9 1 2 6 -7 5p

Hemma:
17. Stoke 4 1 1 2 -5 4p

Borta:
15. Swansea 4 1 0 3 -2 3p

Amerikanen Bob Bradley har stora planer på att vända skutan Swansea City, det har nog ingen missat. Men det verkar lite lättare sagt än gjort. Just nu har laget endast vunnit en match i serien och det var seriepremiären mot Burnley. Nu har Swansea åtta matcher utan en vinst, varav 6 förluster. Kommer senast från 0-0 mot Watford. Vill absolut inte se ett lag som Swansea åka ur denna säsong, vore mycket tråkigt. Ack just nu, ser det ut att bli så. Tvekar på att någon skuta kommer att vändas just idag.

Stoke har också kämpat sig genom tuffa tider. En usel start gav laget en placering under strecket. Stoke som tippades nå Europaplatserna inför denna säsong inledde de 7 första omgångarna utan en enda vinst. Nu har de ryckt upp sig själva och vunnit de två senaste matcherna, mot Hull och Sunderland. Båda matcher med 2-0.

Vi här på Rekatochklart har dragit in en del polletter på just Stoke genom åren, till fina odds. Jag tycker det finns en god chans idag till att vi står här än en gång. Stoke som lag är underskattade många gånger, sitter på en stark trupp med många bra spelare. Det gäller att få ihop spelet bara.

Skador:

Stoke: Saknar Johnson, Butland, Ireland och Afellay. Cameron är ännu ett frågetecken, bör klara det.
Swansea: Saknar ännu Dyer. Även lite problem för Montero.


Möjliga startelvor:
Stoke: Grant; Bardsley, Shawcross, Indi, Pieters; Whelan, Cameron; Shaqiri, Allen, Arnautovic; Bony.
Swansea: Fabianski; Naughton, Hoorn, Mawson, Kingsley; Britton, Sung-Yueng; Barrow, Sigurdsson, Routledge; Baston.

Jag anser att oddset på Stoke är alldeles för högt sett till truppen de besitter. Sex poäng har hämtats in på de två senaste omgångarna och det är bara positivt inför dagens match.

Jag spelar Stoke till att vinna matchen, till 2.10 med 2/5 units.
För den osäkre finns även -0.25 till 1.75, betyder halva insatsen tillbaka vid oavgjort.

Twitter@HolmbergAke

www.spreadsheet.se/holmbergake1617

This is the stats tab
This is the post tip