Då var det äntligen dags för en rek igen. Vi riktar in oss på matchen runt nedflyttningsstrecket mellan Strà¸mmen och Asker.

Hemmalaget har varit en besvikelse så långt och personligen trodde jag de skulle ligga betydligt högre upp i tabellen vid det här laget. Men nu är det annan målsättning i Strà¸mmen, nu gäller det att hålla sig kvar i Adecco och börja plocka poäng. Man avslutar en period med 3 matcher i rad på hemmaplan idag, där man vann 2-1 mot Randaberg innan man förlorade senast med 4-2 mot uppochner-laget Bryne. Man har nog siktet inställt på minst 6 poäng i denna perioden och idag kommer man sätta press på Asker från start.

De senaste 2 matcherna har anfallsspelet sett aningen vassare ut och detta får man ta med sig in i denna matchen. Simen Mà¸ller är ny anfallare från Tromsภoch gjorde mål i debuten mot Randaberg. Även Espen Olsen (anf) har tillkommit, han är gammal Strà¸mmen-målskytt och väldigt populär bland fansen och med hans hemkomst tror man nu på överlevnadi Adecco. Espen gjorde 12 mål på 27 matcher för Sogndal förra säsongen och kommer bli viktig under höstsäsongen.

Nu har man en stark anfallsuppsättning i Strà¸mmen och det kommer bli spännande att se om de får ordning på saker och ting. De ser ofta starka ut i början av matcherna för att sedan tappa allt, bland annat har lett i paus vid 4 av 9 hemmamatcher så långt.
Dock har man bara vunnit 3 matcher hemma, 2 oavgjorda och 4 förluster.

Asker då, de började säsongen bra och imponerade speciellt defensivt. Nu har man dock kommit ner på jorden igen och defensivt har det sett tungt ut de senaste matcherna med 17 insläppta på 5 matcher. Det har slutat i 4 förluster och en vinst, 5-3 mot Là¸v-Ham.

Förlusterna har kommit mot Alta hemma, 1-4 (0-1) och borta mot Glimt 0-3 (0-2), Ranheim 0-4 (0-3) och Hà¸dd 0-3 (0-2).

Mot Alta fick man deras ledande målgörare Sistek skadad. När han gick ut såg man tafatta ut framåt och han är oerhört viktig för Asker, dock missar han denna matchen för deras del.

Även kaptenen och mittbacken Arneberg fick utgå och var länge osäker inför denna matchen. Man har valt att tejpa hans skadade fot och chansar med att det håller, den som lever får se...

Askers inlånade keeper Lars Cramer har gått tillbaka till Godset och Fredrik Purser är tillbaka mellan stolparna. Han fick släppa in 4 direkt mot Alta och det var en anledning att Asker lånade in en ung lovande keeper som förstaval då Purser kanske inte är tillräckligt bra för Adecco.

Asker har legat under i paus i 5 av 9 bortamatcher, varav dessa 5 matcherna har kommit i de sista sex omgångarna.

Med Sistek ute, en halvskadad Arneberg och Purser i mål ser det mörkt ut för Asker. Strà¸mmen kommer köra gasen i botten och med bra förstärkningar i anfallet ser det genast bättre ut, det är endast tre poäng som gäller men frågan är om man är psykiskt starka nog till att kunna behålla en eventuell ledning denna gången. Jag tror iaf att Strà¸mmen leder i halvlek och 2.55 är mycket bra betalt.

1.95 på ren hemmaseger känns allt för bräckligt för att spela, speciellt då man bara har en seger på de sista 10 matcherna.

Lycka till och kommentera om det skulle vara något!