Speltips: Båda lagen gör mål @ 1,75 - Expekt -

Mittlaget Strasbourg tar emot serieledande Paris Saint-Germain på Stade de la Meinau. Det är två lag som är i bra form då Strasbourg inte förlorat på de sex senaste i ligan. Även slagit ut Avoine och Clermont ur cupen. Mötte en vecka senare Clermont i ligan och då blev det 1-1. Innan dess 1-1 borta mot Marseille och 2-1 hemma mot Lille och båda dessa lag är tuffa motståndare. PSG kör över det mesta i Ligue 1 men fick senast nöja sig med en poäng hemma mot Brest (2-2) . Normalt en jättebesvikelse men Brest är lite "Girona-light" den här säsongen så ingen superskräll att det slutade oavgjort.

På hemmaplan har Strasbourg 4-3-2 och målskillnaden 12-9. Två kryss och två vinster på de fyra senaste. Flera av de franska Ligue 1 klubbarna är hårt drabbade av frånvaro pga Africa Cup of Nations men Strasbourg är nästan helt skonade, då det endast är truppspelaren Saidou Saw som saknas av den anledningen. Ibrahima Sissoko blev ej uttagen i Malis trupp och Sydafrikas Lebo Mothiba tvingades tacka nej pga skada. Förutom Mothiba har Strasbourg ett par kännbara skador på backen Ismael Doukoure och strikern Kevin Gameiro. Anfallspolaren Emanuel Emegha bör dock kunna starta efter två inhopp, sedan han blev kvitt skada. Inga spännande nyförvärv än men tränare Patrick Viera har kontakter så det kanske kommer in nåt lån innan transfer-fönstret klappar igen.

Strasbourg har åtta raka med mål framåt och bakåt.

PSG har tufft spelschema framöver med spel i ligan, cupen och Champions League. Är fortfarande obesegrade på bortagräs i ligan. Sex vinster och tre enpoängare. 19-6 i målskillnad visar att man inte alltid går all in framåt utan ofta nöjer sig med att göra typ två mål. Saknar Kang-In Lee (Sydkorea) och Achraf Hakimi (Marocko) som är / varit på landslagsuppdrag. Lee är vidare i ACON medan Hakimi åkte ur AFCON efter chockförlusten mot Sydafrika. Fick chansen att kvittera från 11 meters punkten i 85e minuten men drog straffen i ribban och fick bära hundhuvudet i stället för lejonmanen. Då har Kang-In Lee betydligt roligare mästerskap i Asien där han ligger bra till att bli utsedd till bäste spelare.

Förutom Lee & Hakimi saknar PSG målis Sergio Rico och försvararna Nuno Mendes, Milan Skriniar, Layvin Kurzawa och Presnel Kimpembe som alla är skadade. Dessutom är Bradley Barcola avstängd efter två gula kort på stopptid mot Brest. Skyttekungen Kylian Mbappe uppges (äntligen) ha bestämt sig för Real Madrid men lirar kvar hos PSG till sommaren och det är nog tränare Luis Enrique glad för då det inte kryllar av målgörare bakom Mbappe nu när man inte har nån Neymar eller Leo Messi i truppen.

Spelet vi spanar in i matchen är att båda lagen gör mål. PSG har långt ifrån ordinarie backlinje här med skador och eventuellt landslagsfrånvaro. Inget fel på anfallet med Ousmane Dembele, Randal Kolo Muani och Kylian Mbappe. Strasbourg har åtta raka matcher där båda lagen gjort mål så varför inte en nionde raka mot PSG. Moise Sahi Dion satte ledningsmålet senast och Emanuel Emegha bör som sagt vara redo att starta efter två inhopp.

1-1 / 1-2 är tänkbara resultat.

Spelet sitter om båda lagen gör mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip