Hemma på Marienlyst Stadion har Strömgodset en tämligen enkel uppgift framför sig när de gästas av Stabaek i den norska Eliteserien. Det råder klasskillnad mellan lagen, även om Strömgodset befinner sig på en elfte plats i tabellen. Stabaek ligger nästsist, med lika många poäng som tabelljumbon Brann. Formen hos Strömgodset spelarna är på väg uppåt, efter två raka kryssmatcher mot bra lag. I Stabaek blåser det kalla vindar där laget fortsätter att läcka in mål. Chansen till poäng är minimal.

Efter elva omgångar har Strömgodset kammat hem 13 poäng. Laget står för en offensiv och trevlig fotboll med en 4-3-3 formation där en massa spelare fyller på i anfallspelet. Detta har lett till 15 mål. Dessvärre har detta också lett till en hel del insläppta mål. Fast där börjar det se ljusare ut. Strömgodset har två raka 1 - 1 matcher bakom sig mot tabelltrean Våtlerenga och tabellsexan Viking. Senast mot Vålerenga lyckades Strömgodset skapa lika mycket i matchen, som kunde ha slutat hur som helst.

Stabaek fortsätter att ha enorma problem i defensiven. Det är bara tabelljumbon Brann som har släppt in fler mål. Framåt är de inte så dåliga dock, med 11 mål på 10 matcher. Formen överlag är bedrövlig i Stabaek med fyra förluster på de fem senaste ligamatcher. Under den tiden, alltså dessa fem atcher, har Stabaek släppt in hela 13 mål. Senast mot Sandefjord blev det 0 - 2, där Stabaek lät motståndarna avfyra 9 skott på mål och 7 skott utanför. Förlusten kunde ha blivit betydligt större för Stabaek.

Egentligen är det ingenting som talar för att Stabaek ska ta någon eller några som helst poäng i mötet. Strömgodset är ett stabilt lag som ännu inte har blivit besegrade på hemmaplan, efter fem spelade hemmamatcher. Det ska de inte bli mot Stabaek heller. I stället väntas Strömgodset kontrollera matchen helt och hållet och säkerligen, som alla andra lag i serien, näta ett och ett annat mål på Stabaek. Därmed blir det ett spel på en rak etta i matchen och att Strömgodset därmed tar samtliga poäng i mötet.

Speltips Strömgodset - Stabaek:
1. Odds 1.80 hos Nordicbet , Betsafe & Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Strömgodset:
Viljar Roesholt Myhra, Lars-Christopher Vilsvik, Ari Leifsson, Gustav Valsvik, Prosper Mendy, Johan Hove, Hermann Stengel, Jack Ipalibo, Halldor Stenevik, Fred Friday & Tobias Gulliksen.

Preliminär startelva - Stabaek:
Marcus Sandberg, Sturla Ottesen, Simen Wangberg, Nicolas Pignatel Jenssen, Jeppe Moe, Herman Geelmuyden, Markus Solbakken, Sammy Skytte, Oliver Edvardsen, Antonio Nusa & Kornelius Hansen.
---

This is the stats tab
This is the post tip