Sirius med vanligt/europeiskt hcp -2 (måste vinna med tre mål) i Svenska Cupen. Möter Strömsberg.

Hemmalaget ligger tydligt sist i division 2 norra Svealand. Har tagit sju poäng på 17 matcher och har mindre smickrande -45 i målskillnad. Nu har laget visserligen fått in lite spelare under sommaren, men ska inte göra någon större skillnad. Kommer med bästa lag här, men tränaren säger till UNT:
– Det här är ju självklart en kul grej, men jag har fokus på serien. Det är det viktiga för oss. Cupen är en bonus. Men många av killarna vill uppåt, och då är det perfekt för dem att mäta sig med lag från den nivån, säger Daniel Sjöberg.

Sirius vilar gör Philip Haglund, Jesper Arvidsson och Sam Lundholm. Har annars tagit ut en stark trupp. Spelade i fredags, så får en extra vilodag jämfört med Strömsberg såklart är positivt.
– Vi har inte missat spel i svenska cupen, så vi har som ambition att vara med där. Det här är en match som vi ska försöka vinna, säger Lagerlöf.

Matchen mot Dalkurd (förlust 3-2) är bara att glömma för Sirius del. Att ett resultatmässigt bakslag skulle komma efter en fin period var väl inte helt oväntat dock, kanske blir ett bra wakeup call inför den här matchen om inte annat.

Ska vara klasskillnad här. Att det kan skilja en del mellan div 2-lag fick vi om inte annat se prov på i vintras då Vasalund gick 1-11 mot Bajen, Gais och Elfsborg. När samtliga lag är mittt i säsong bör klasskillnaden vara ännu större. Då är Vasalund ändå div 2 norras bästa lag som körde över just Strömsberg på hemmaplan med 8-1.

Toppchans för Sirius här. 1.87 hos LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip