På Marienlyst Stadion i Drammen tar Strömsgodset emot Vålerenga i den norska Eliteserien. Vålerenga är favoriter till seger till en bit över dubbla pengar på marknaden. De har varit skickliga på att plocka poäng och är lika starka framåt som bakåt. Strömsgodset har varit väldigt ojämna denna säsong och ligger på den nedre halvan av tabellen - på en tionde plats. Hemmaspelet är dock bra i Strömsgodset men Vålerenga är i toppslag och har en stor chans att gå segrandes ur denna duell.

Som med många sämre lag är Strömsgodset ett lag på hemmaplan och ett helt annat på bortaplan. På hemmaplan har det blivit tre segrar och en oavgjort match. Inga förluster. På bortaplan har det bara blivit en poäng på fem ligamatcher. Senast blev det en storförlust med 0 - 3 mot Molde, som kunde ha blivit betydligt större, där Strömsgodset knappt skapade något i matchen.

Vålerenga har lyckats utmärkt i sitt anfallspelet efter elva omgångar i ligan. I samtliga matcher har laget nätat minst en gång. Totalt har det blivit 21 mål. Bakom sig har de en seger över Sarpsborg 08 med siffrorna 4 - 1, där Henrik Udahl nätade två gånger om. Vålerenga hade 65 % bollinnehav. Innan dess vann de bortamötet mot Stabaek med 2 - 0, så formen är på topp.

Vålerenga kommer från inte bara en utan två lysande insatser. De är flera nummer större än Strömsgodset, som är inte bättre än vad tabellen visar. Strömsgodsets fina hemmafacit kommer att brytas förr eller senare och mycket tyder på att Vålerenga i toppslag gör jobbet. Därmed lägger jag ett spel på en rak Vålerenga seger och att de plockar samtliga tre poäng i matchen.

Unibet streamar matchen.

Speltips Strömsgodset - Vålerenga:
2. Odds 2.12 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Strömsgodset:
Viljar Roesholt Myhra, Prosper Mendy, Gustav Valsvik, Ari Leifsson, Lars Christopher Vilsvik, Ipalibo Jack, Hermann Stengel, Johan Hove, Tobias Fjeld Gulliksen, Fred Friday & Halldor Stenevik.

Bekräftad startelva - Vålerenga:
Kristoffer Klaesson, Sam Adekugbe, Ivan Näsberg, Jonatan Tollås, Christian Dahle Borchgrevink, Osame Sahraoui, Fredrik Jensen, Henrik Rørvik Bjørdal, Amor Layouni, Henrik Udahl & Tobias Christensen.
---

This is the stats tab
This is the post tip