I den tredje gruppspelsomgången ställs Sturm Graz mot Real Sociedad på Merkur Arena i Europa League. Mötet kommer i helt rätt tid för Sturm Graz, som har förlorat båda möten i gruppen mot Monaco och PSV. Anledningen är att Real Sociedad leder den spanska La Liga och lägger allt fokus på ligaspelet. Även Real Sociedad har misslyckats med att segra över Monaco och PSV, där båda möten har slutat oavgjort. Så det är ett skrälläge deluxe för Sturm Graz att plocka sina första poäng i gruppen.

I den österrikiska Bundesliga går det bra för Sturm Graz, som ligger på en andra plats bakom Salzburg - som till vardags spelar i Champions League. Sturm Graz har lyckats näta lika många gånger som Salzburg, hela 27 mål efter elva omgångar. Under tiden har det bara blivit två förluster. Bakom sig har de en stark 1 - 0 seger över Ried. Trots två förluster i Europa League har Sturm Graz spelat bra och varit näta att ta poäng mot Monaco. För att ha en chans till avancemang måste de plocka poäng.

Det är långt ifrån omöjligt då Alexander Isak och hans Real Sociedad lägger all kraft på att behålla sin serieledning i La Liga. Under väldigt många år har de drömt om och gjort allt för att säkra en topp 4 placering i tabellen - som innebär spel i Champions League. Allt annat är sekundärt. Efter nio omgångar ligger de i toppen av tabellen, med 3 poäng mer än Real Madrid, Sevilla och Atletico Madrid - som har en match mindre spelad. Real Sociedad är obesegrade i tio raka matcher, så formen är riktigt bra.

Bara tre dygn efter mötet mot Sturm Graz väntar en tuff bortamatch mot de regerande mästarna Atletico Madrid i La Liga. Det mötet är av högsta prioritering, som innebär att Real Sociedad mycket väl kan komma att rotera kraftigt i Europa League. Dessutom är X-faktorn Mikel Oyarzabal, med 6 mål, skadad. Man vill inte dra på sig ännu fler skador. Real Sociedads chanser till en seger är limiterade. Därmed blir det ett spel på att Sturm Graz tar poäng, genom att spela oavgjort eller vinna mötet.

Speltips Sturm Graz - Real Sociedad:
1X. Odds 2.53 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Sturm Graz:
Jörg Siebenhandl, Jusuf Gazibegovic, David Affengruber, Gregory Wüthrich, Amadou Dante, Ivan Ljubic, Jon Gorenc Stankovic, Alexander Prass, Anderson Niangbo, Jakob Jantscher & Kelvin Yeboah.

Preliminär startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Andoni Gorosabel, Aritz Elustondo, Robin Le Normand, Aihen Munoz, Ander Guevara, Martin Zubimendi, Adnan Januzaj, Robert Navarro, Cristian Portu & Alexander Isak.
---

This is the stats tab
This is the post tip