På Mercedes-Benz Arena gästas VfB Stuttgart av Borussia Dortmund i den tyska Bundesliga. Medan Stuttgart slåss för sin överlevnad i botten av tabellen jagar Dortmund mästarna Bayern München i toppen. Stuttgart har klarat av att undvika nederlag i de fyra senaste omgångar. Dortmund har inte lyckats under de två senaste omgångar. Så vi kan räkna med en reaktion.

Att det går bra för Stuttgart är bara något temporärt. Visst ska de ha beröm för att inte ha förlorat under de fyra senaste omgångar, där de har mött enklare lag. Dock hade de sju förluster och två oavgjorda matcher innan dess. Stuttgart är ett bottenlag, som har en poäng ner till bottenstriden, där Arminia Bielefeld och Hertha Berlin ligger på 26 poäng. Tränaren Pellegrino Matarazzo får klara sig utan skadade Borna Sosa, Silas Katompa Mvumpa och Nikolas Nartey. Samt avstängde Waldemar Anton.

Även Dortmund har fortsatt skador på en del spelare. Thomas Meunier, Steffen Tigges, Felix Passlack, Nico Schulz, Mateu Morey och Marcel Schmelzer är i sjukstugan. Dock finns det en enorm bredd, i ett lag som har gjort en bra säsong. Det är 9 poäng upp till tabellettan Bayern München. Så sista tåget går nu, om Dortmund ska kunna hinna ifall ärkerivalerna. Att det blev en 1 - 4 förlust senast mot RB Leipzig är något de vill studsa tillbaka från direkt. Det bästa sättet är genom att slå ett bottenlag.

Stuttgart väger lite för lätt för att utmana om poängen. Jag tar tydlig ställning och lägger ett spel på att Dortmund vinner matchen.

Speltips Stuttgart - Dortmund:
2. Odds 1.90 hos Bethard , FastBet & SpeedyBet .

---
Preliminär startelva - Stuttgart:
Florian Müller, Konstantinos Mavropanosm Pascal Stenzel, Hiroki Ito, Roberto Massimo, Atakan Karazor, Wataru Endo, Tanguy Coulibaly, Omar Marmoush, Sasa Kalajdzic & Tiago Tomas.

Preliminär startelva - Dortmund:
Gregor Kobel, Emre Can, Mats Hummels, Manuel Akanji, Thorgan Hazard, Axel Witsel, Jude Bellingham, Raphael Guerreiro, Giovanni Reyna, Marco Reus & Erling Braut Haaland.
---

TV: Klurig utmaning på Stryktipset - men våra experter går för 13 rätt!






This is the stats tab
This is the post tip