Stuttgart:

Stuttgart fortsätter att storma på mot en fantastiskt fin Bundesligasäsong och utvecklingen från förra säsongen, när man med nöd och näppe undvek nedflyttning, har varit remarkabel. Serhou Guirassys dubbelsalva i förra helgens 3-2-seger borta mot Wolfsburg tog succémannen Guirassys målskörd till 20 ligamål. Med Guirassy och Deniz Undav (14 ligamål) och understöd från Chris Führich och Enzo Millot har Stuttgart en rejält giftig offensiv.

Formen är god med fem segrar på de sex senaste matcherna. Stuttgart vann höstmötet mot Union Berlin med klara 3-0 på bortaplan och slog även ut huvudstadslaget ur DFB Pokal i oktober. Sebastien Hoeness saknar två spelare till den här matchen: Nikolas Nartey och Dan-Axel Zagadou.

Union Berlin:

Om Stuttgart åtnjuter en succésäsong så har 2023/24 varit betydligt tuffare mot fjolårets skrällgäng Union Berlin. Resultatraden 2-2-1 på de fem senaste matcherna har ändå gjort att Union fått lite andrum i nedflyttningsstriden. Union återfinns på plats 14 av 18 lag, men har åtta poäng ner till Köln på kvalplatsen.

Nenad Bjelica - kroaten som ersatte populäre Urs Fischer på tränarbänken i höstas och som fick utstå många negativa rubriker efter att ha ådragit sig tre matchers avstängning efter att ha puttat Bayern Münchens Leroy Sané under en match – har inga spelare på skadelistan till den här matchen.

Fortsätter Stuttgart storma mot CL?

Stuttgart är i fin form och bör ha goda möjligheter att fortsätta storma mot en Champions League-plats mot Union Berlin, som förvisso stabiliserat skeppet något men som överlag haft en tuff säsong. Stuttgart är målglada, men släpper också in en hel del. Sex av de sju senaste har gått över 2.5-målslinan och Stuttgart har inte hållit nollan sedan en 3-0-seger mot Augsburg strax före jul. 1 & över 1.5 mål finns till 1,75 hos Betinia . 1 & Över 2,5 mål finns till 2,22.
This is the stats tab
This is the post tip