Asian under 3 mål mellan Chelsea och Sunderland testas. Spelet innebär pengarna tillbaka om det blir exakt tre mål i matchen, vinst på 0,1 eller 2. Förlust på fyra eller fler mål.

Serieledaren ställs mot jumbon här.

1. Chelsea 15 12 1 2 33:11 37
20. Sunderland 15 3 2 10 14:27 11

Målstatistik:
Chelsea har gått ö 2,5 i 11/15 matcher i ligan. Ö3,5 har man gått i 4/15.
Sunderland har gått ö2,5 i 9/15 matcher i ligan. Ö3,5 har man gått i 2/15.

Att Chelsea släpper in väldigt få mål har väl inte undgått någon. Totalt elva stycken har det blivit hittills. Om vi dessutom har i åtanke att de släppte in nio av dessa i de första sex omgångarna blir siffrorna ännu mer imponerande. Sedan övergången till trebackslinje har det sett väldigt stabilt ut. Sju nollor på senaste nio matcherna. Väldigt starkt i en liga som PL, där ingen match är enkel. Nu ställs man mot Sunderland, som har ligans kanske svagaste offensiv. Litar fortfarande mycket på i och för sig rätt vasse Defoe, men bakom honom är det klent. Så en ny nolla för Chelseas del känns inte HELT otänkbart här.

Chelsea spelade dessutom så sent som i söndags och ska spela igen borta mot Palace tidigt på lördag. Inte omöjligt att det blir rotering på någon plats. Framför allt tror jag de kommer försöka tanka lite vid eventuell ledning här. Ingen anledning att blåsa på för ytterligare mål, bättre att spara sig lite och spela cyniskt. Kommer många matcher runt jul/nyår och det är såklart viktigt att ha Hazard + Costa hela då.

David Moyes lär väl knappast vilja bjuda på något heller. Får Chelseas offensiv ytor att kontra på mot oorganiserade försvar - då smäller det. Räknar därför med ett rätt lågt spelande 4-5-1-Sunderland som vill försöka göra det svårt för serieledarna. Dra ner på tempot, vara noggranna på fasta situationer och så vidare.

Tänkbara elvor:

Jordan Pickford; Billy Jones, Papy DjilobodjI, Lamine Kone, Patrick van Aanholt; Sebastian Larsson, Jan Kirchhoff, Jason Denayer, Steven Pienaar; Jermain Defoe, Victor Anichebe

Thibaut Courtois; Cesar Azpilicueta, David Luiz, Gary Cahill; Victor Moses, N’Golo Kante, Nemanja Matic, Marcos Alonso; Pedro, Diego Costa, Eden Hazard

0-1/2 ligger nära till hands i min bok. En bortamatch mot tabelljumbon uppe i Sunderland är en rätt oglamourös match och jag räknar med ett hemmalag som kommer sälja sig dyrt. Samtidigt har jag svårt att se Sunderland göra mål mot det här stabila Chelsea-försvaret. Ny match redan på lördag för Chelsea som sagt och det kommer såklart tas med i beräkningarna om man leder en bit in i andra.



This is the stats tab
This is the post tip