På Stadium of Light väntar en tuff uppgift för Sunderland då nykomlingen Ipswich Town gästar i premiären i Championship. Marknaden anser att mötet nästan är vidöppet, trots att Sunderland var med och kvalade om en plats i Premier League. Ipswich kom tvåa i League One, genom att näta mest och genom att släppa in minst mål av alla.

En sjätteplats i tabellen ledde till kvalspel för Sunderland förra säsongen där Luton Town blev för svåra över två möten. Dock var säsongen i sin helhet mycket fin. Tränaren Tony Mowbray hade inte direkt seriens bästa spelare till sitt förfogande. Under sommaren har truppen förstärkts med sju spelare - samt att stjärnorna Jack Clarke och Ross Stewart har stannat kvar.

Med ett lysande resultat i Englands tredjedivision förtjänade Ipswich en uppflyttning. Lika många fullträffar blir det givetvis inte i Championship. Däremot är chanserna fortsatt goda att laget kommer att försvara sig lika stabilt. Tränaren Kieran McKenna har inte fått förstärka så pass mycket i en trupp som redan har Championship-klass. Jack Taylor, Omari Hutchinson och George Hirst är ändå heta namn.

En målsnål drabbning?

Detta väntas bli en tajt tillställning, mellan två lag som är fullt kapabla till att göra starka defensiva insatser. I en premiär där ingen vill göra bort sig. Därmed blir det ett lir på att vi får se noll, ett eller max två fullträffar totalt i det första mötet.

Speltips Sunderland - Ipswich:
Under 2,5 mål - odds 1.90 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .
This is the stats tab
This is the post tip