Sunderland kan vara på väg tillbaka till Championship. Men någon direktplats ser det inte ut att bli, utan här handlar det om att säkra playoff. Och Rotherham har fina chanser att ta en direktplats - detta med två matcher kvar av säsongen.

Senaste möten
Rotherham - Sunderland 5-1

LEAGUE ONE
2. Rotherham 44 26 8 10 67:32 86
4. Sunderland 44 23 11 10 77:52 80

Sunderland hemma
22 16 2 4 48:18 50

Formen
V, V, V, O, V

Senaste match
Sunderland - Cambridge 5-1

Rotherham borta
21 11 5 5 24:10 38

Formen
F, F, V, F, V

Senaste match
Rotherham - Oxford 2-1

Preliminära elvor (Whoscored)

Sunderland (3-5-2) Patterson - Batth, Wright, Winchester - Gooch, O'Nien, Evans, Embleton, Roberts - Stewart, Broadhead

Saknar: McGeady, Bruge, Willis, Taylor
Osäkra: Dajaku

Rotherham (3-5-2) Johansson - Ihiekwe, Wood, Edmonds-Green - Harding, Wiles, Rathbone, Barlaser, Osei-Tutu - Ladapo, Ogbene

Saknar: Grigg
Osäkra: Ferguson

Toppstriden i League One är ett riktigt getingbo. Wigan på 89 poäng följt av Rotherham och Milton Keynes på 86 pinnar, där MK har spelat en match mer än övriga. Där bakom finns Sunderland på 80 poäng liksom Plymouth och Wycombe (båda en match mer spelad än Sunderland) och slutligen finns även Sheffield W med i bilden på sjundeplats och 79 poäng. Serien ska spelas i 46 omgångar så det är oerhört tajt om vilka som ska gå upp och vilka som går till playoff eller inte.
Just för att Rotherham och Sunderland spelat en match mindre än flera av konkurrenterna så ser jag den här matchen som en tajt och tuff historia. Egentligen kan båda lagen vara rätt nöjda med kryss. Om Rotherham vinner så är det mer eller mindre klart med uppflyttning. Men ett kryss och bättre målskillnad än MK Dons ger matchboll i sista omgången mot bottenlaget Gillingham medan MK Dons ska möta playoffjagande Plymouth på bortagräs.

Sunderland kommer till spel i högform. Elva matcher utan förlust och nu senast 5-1-seger mot Cambridge. Hemma på Stadium Of Light är man ligans bästa hemmalag men nu kommer ett kompetent motstånd i Rotherham och, som sagt, de har spel i Championship i egna händer här. Ett ledningsmål för vardera lag skulle innebära att de lägger sig på försvar för att bärga resultatet. Men det kan mycket väl dröja innan den här matchen öppnar upp sig, om ens någonsin. En poäng är som sagt rätt bra för båda lagen inför den sista omgången. Rotherham kommer från 2-1-seger mot Oxford. Sist lagen möttes blev det slakt till Rotherhams fördel men det har jag svårt att se givet Sunderland hemma, formen och digniteten på matchen.

SPELTIPS
Jag spelar under 2,5 mål till 1.77 hos Unibet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip