Måndagens enda Championship match spelas mellan Sunderland och WBA. Ett hemmalag som varit stabila under säsongen och huserar i mitten vilket får anses bra. Har en ung trupp med en ljus framtid. I återstarten spelade man mot Millwall och vann med hela 3-0. Ett resultat som inte riktigt speglade matchbilden då Sunderland hade problem hela första halvlek och sedan var man dödligt effektiva i den andra halvleken. Hursomhelst har man inte varit jätteimponerande men det är ändå starkt att husera på en elfte plats som nykomlingar i en så pass tuff liga.

WBA däremot får ses som säsongens stora flopp. Det är inte mycket som fungerat och man befinner sig just nu på nedflyttningsplats. Så mörkt är det dock inte längre, nu har man tre raka segrar men också tre raka hållna nollor. Således har man något på g och det är nog bara en tidsfråga innan laget lämnar bottenstriden med tanke på prestationerna. Nu har det dock varit uppehåll emellan och laget spelade mot Elche där man kunde ge hela laget minuter inför återstarten.

Sunderland har två spelare iväg på landslagsuppdrag med Costa Rica (Benette) och Australien (Wright) som inte är redo för spel ännu, de har sedan tidigare även ett par namn på skadelistan. Läget verkar vara bättre hos WBA som ställde upp med nästintill hela truppen mot Elche i veckan.

Här tycker jag mycket talar för WBA som inför säsongen sågs betydligt högre upp i tabellen och med en fin form och bra truppstatus så ska det mycket till för att förlora detta. Sunderland kommer behöva göra om en del i elvan och har inte lika slagkraftigt lag. Spelar WBA med en viss livlina då kryssrisk finns.

Spel: WBA draw no bet till 1.75 hos Unibet

This is the stats tab
This is the post tip