Spelar X2/asian +0,5 i Sundsvall-AFC Eskilstuna.
Spelet sitter så länge Eskilstuna tar minst en poäng.
Tror även under 2,5 mål är ett bra spel.

OBS! Matchen spelas 23:00 som något form av jippo uppe i Sundsvall. Speciella förutsättningar alltså.

Trassel i hemmalaget:
Oliver Berg och Omar Eddahri missar matchen pga skada. Juan Ciercoles och Pol Moreno är avstängda. Den spelare som de senaste 1,5 åren varit den kanske enskilt viktigaste spelaren för sitt lag, Linus Hallenius, är såld. Ekonomin är som bekant usel och en nyckelspelare som Batanero kommer med stor sannolikhet lämna antingen i sommar elelr som bosman i vinter.

De frånvarande spelarna är tunga avbräck för ett lag som verkligen inte var bra under våren. Vann bara två av 13 allsvenska matcher och jag ser en stor risk att de blir ordentligt bottenstrid-indragna under hösten. Matcherna de vann var dessutom knappast övertygande:
Bjöds på flera mål av ett MFF som också bommade en straff.
Falkenberg var väl så bra som Sundsvall spelmässigt, men var sämre i straffområdena.

Nu är frågan:
Vem ska göra målen i Hallenius frånvaro?

Nu ställs Giffarna mot ett AFC som inte heller imponerade under våren. Ligger sist, har släppt in mest och gjort minst antal mål. Nykomlingen vann premiären, men tog därefter bara tre poäng på elva matcher. Avrundade våren med att bli totalt överkörda av Häcken i cupfinalen. Här saknas dessutom Adi Nalic, som är skadad. MFF-lånet har varit AFC:s klart bäste spelare under våren, framför allt offensivt. Men samtidigt är andra spelare, som exempelvis Avdic, tillbaka. Tycker också dde förtjänade mer i en del matcher under våren: Kunde mycket väl vunnit hemma mot Falken och Östersund till exempel.

Så känslan är att uppehållet kom superlägligt för AFC. Verkar nu som att de är redo att ge det här en sista chans - har bara fyra pinnar upp till Sundsvall och poäng här är superviktigt.

Speciella förutsättningar här med tanke på starttiden. Men jag ser en målsnål och tajt match framför mig. Utan Hallenius saknar Giffarna den där klassanfallaren som regelbundet löser de där enkla och viktiga "extramålen". Med avbräck även i övrigt har AFC guldläge att ta poäng i min bok.

1-1?

This is the stats tab
This is the post tip