Bajen åker upp till Sundsvall på måndagen.
Mitt speltips: Hammarby att göra över 1,5 mål.

Sundsvall sliter rejält för dagen. Anfallsstjärnan Linus Hallenius har burit laget ett par säsonger, betydelsen av att tappa honom till Cypern kan inte underskattas. Särskilt inte som han inte har ersatts. I veckan har nyckelspelaren Batanero tränat på egen hans. Han har en känning och är ett frågetecken inför den här matchen. Dessutom har keeprn Eskelinen inte tränat med laget under veckan, då han är på väg bort. Ingen övergång har offentliggjorts än. Men skulle inte förvåna mig om han står över här - hade inte varit första gången en spelare som är på väg bort inte kommer till spel...

Giffarna såg oerhört bleka ut mot IFK Göteborg förra veckan. Skapade inte något av värde på hela matchen, tröstmålet de fick i slutet kom till av rejäl slump. Samtidigt kunde IFK gjort betydligt fler mål (brände bland annat en straff). I "midnattsmatchen" mot AFC helgen innan dess var Sundsvall också riktigt skräpusla. Känslan är att laget saknar spets, kvalitét och självförtroende just nu. Kommer ha en tung höst då jagande AFC + Falkenberg faktiskt känns bättre just nu. Sundsvall har tagit sex poäng senaste tio matcherna - vilket är sämst i serien.

Hammarby körde verkligen över Falkenberg senast. Sällan man ser en så stor klasskillnad i Allsvenskan. Gick upp till 6-0 innan de slappnade av för mycket, bytte ut ett par spelare och släppte in två sena tröstmål. Mycket bra prestation. Stod även för en bra insats i första matchen under "höstsäsongen", trots förlust borta mot Häcken. Stod upp bra trots decimerat manskap i en av säsongens svåraste bortamatcher. Offensiven med Kjartansson, Djurdjic, Andersen, Kacaniklic, Tankovic, Bojanic och de överlappande ytterbackarna är ruskigt vass. Bara MFF har gjort fler mål i Allsvenskan 2019.

För mig skiljer det en klass mellan de här lagen. Hammarby har också en helt annan form och vill hänga med i racet om europaplatserna, då är det bara seger som räknas här.

Ö1,5 Bajenmål känns bättre än rak seger, som i skrivande stund betalr något sämre.

1-3?

This is the stats tab
This is the post tip