Besvikelsernas kamp när Sundsvall tar emot Helsingborg. Ja, det går inge vidare för något av lagen och spelmässigt har det sett bedrövligt ut. Båda lagen har också liknande trupper som inte har någon vidare långsiktighet i sitt bygge. Det blir en tuff säsong att ta sig ur den negativa trenden för dem båda. Hemmalaget GIF Sundsvall har iallafall lyckats göra en del mål men däremot släppt in alldeles för mycket. Medan Helsingborg haft oerhört svårt att göra mål samtidigt som försvaret inte heller gått att lita på.

Sundsvall reste till Borlänge i senaste omgången där IK Brage väntade. Brage tog över spelet mer och mer i första halvleken och Sundsvall hade problem att ta sig ur pressen, det blev också ett tidigt mål efter ett bolltapp från Sundsvall. Brage hade sedan en stark period med flera möjligheter att utöka ledningen. Innan halvtidsvilan så kom 2-0 genom efter en dålig bakåtpassning. I andra halvlek kontrollerade Brage och spelade av matchen, medan Sundsvall hade svårt komma till några farliga chanser.

Dystert var det även för Helsingborg som förlorade skånederbyt. Helsingborg började matchen svagt men lyckades ändå ta ledningen genom Amin Al Hamawi. Landskrona BoIS kvitterade sedan på hörna och tog gjorde även rättvist 2-1. Trots HIF:s ansträngningar lyckades de inte skapa farliga chanser för att kvittera. Det blev således inte den tidiga effekten man önskade av Stuart Baxter, utan man får jobba vidare och försöka sätta ett hållbart spel.

Läget i trupperna:
- Simba är tillbaka för GIF Sundsvall efter avstängning. Stort plus.
- Rasmus Jönsson (HIF) skadade sig senast och väntas vara borta ett par veckor.
- Philip Rejnhold (HIF) är avstängd medan Hellborg är åter efter avstängning.

Svårt att se en vinnare i denna krismatch - acceptabelt med oavgjort?

Inget av lagen har råd med en förlust och då kommer det bli ännu mer stormigt med tanke på matchens dignitet. Tror inget av lagen direkt kommer koppla greppet och de är på nästan samma nivå, både spelmässigt och spelare för spelare. Känns som en delad poäng ändå gör att lagen kommer ut med andan i behåll. Två lag utan självförtroende och helt jämnbördiga för dagen, tycker det finns värde på krysset här till 3.40 och förväntar mig att det droppar ett par punkter till.

Spel: Oavgjort till 3.40 hos Betsson
This is the stats tab
This is the post tip