Sundsvall har god form och ligger just nu på tredjeplats, 7 respektive 6 poäng bakom Ängelholm och Åtvidaberg som just nu har båda direkt platserna till Allsvenskan. Sundsvall har dock en match mindre spelad än lagen ovan och vid vinst mot Värnamo så blandar man sig i racet rejält. Det finns inga nya skador eller avstängningar att rapportera om. Hemmalaget har lånat in mittfältaren Kevin Walker från AIK, inför slutspurten. Giffarna är grymt svårslaget på hemmaplan vilket raden 7-3-1 28-8 visar.

Värnamo är riktigt formstarkt för dagen med fyra segrar, en oavgjord och en förlust på sina sex senaste matcher där man har en målskillnad på 16-13. IFK öser in mål förtillfället, samtidigt som man släpper in alldeles för mycket mål bakåt. 38 mål har Värnamo släppt in iår och det är bara jumbolagen Qviding och Västerås som har släppt in fler i hela serien.

Till matchen mot Sundsvall kommer det inte bli lättare i en redan svag backlinje då det ordinarie mittbackslåset med Martin Claesson och Loret Sadiku båda två är avstängda här. Värnamos stora stjärna Viktor Claesson utgick skadad i senaste matchen mot Jönköping men har återhämtat sig under landslagsuppehållet och tränat för fullt den senaste veckan och kommer spela här.


Nej, det behövs inte skrivas något mer här. Värnamo är inget lag som gnetar och går för 0-0 på bortaplan då man inte har kvalitén att göra detta. Däremot har man en offensiv som håller bra kvalité i denna serie, samtidigt som backlinjen denna kvällen knappast kan hålla tätt mot Sundsvall. Min personliga känsla är att Värnamo måste göra tre mål för att få med sig poäng från Sundsvall. Troligt? Nej, men omöjligt? Absolut inte. Värnamo har gjort tre mål framåt i sina fyra senaste matcher. Samtidigt kommer Sundsvall sätta fart från sekund ett och jag har svårt att se hur Värnamo skulle kunna stå emot de första 27 minuterna utan insläppt mål.

Betsafe betalar 1.90 på att det blir mål innan minut 27 och det känns klockrent.

Minut '8 1-0 Emil Forsberg. Minut '16 2-0 Skàºlason. Minut '25 2-1 Viktor Claesson. Kom ihåg vart ni läste detta!

EDITERAD 2011-09-07 17.40:53

This is the stats tab
This is the post tip