Speltips: Västerås SK vinner till 2.00 hos Betsson

______

Våren blev inte direkt som GIF Sundsvall hade planerat med ojämna prestationer och svårt att komma upp i en bra nivå i både defensiven och offensiven. Inte heller speciellt positivt att avrunda med 0-3 mot GAIS och 5-0 mot Utsikten. Nu har det varit ett uppehåll och då hoppas man att laget lagt det bakom sig. Spelade en vänskapsmatch mot rivalerna Östersund som fortsatt såg svag ut med svårigheter att skapa målchanser. Sportchef Naurin har uttryckt i media om att flertalet spelare kommer behöva värvas in, där fokuset blir på försvarssidan. Rasmus Lindqvist fortsatt skadad, Dusan Jajic och Blomqvist likaså medan Hallenius har en del men från hans tidigare knäskada. Kan fortfarande ställa upp med en helt okej elva men inte någon vidare bredd.

Uppdatering: *Ludvig Svanberg klar på lån, närmast från Hammarby IF med mestadels speltid hos Hammarby TFF senaste åren i Ettan Norra.

Betydligt positivare ser det ut hos Västerås SK som ligger tvåa i Superettan och sett fina ut både offensivt och defensivt. Ligger bäst till när det gäller insläppta mål vilket är en bra grund om man ska avancera uppåt. Avslutade vårsäsongen med två segrar, varav den sista var en riktig kross mot Skövde AIK. Har inte hänt något på transferfönstret hittills, där får vi se om klubben kan spetsa ytterligare i jakten på Allsvenskan. Laget startade upp efter sommaruppehållet med en vänskapsmatch mot AFC Eskilstuna, även där var det inga tvivel trots att VSK valde att rotera en hel del. Skadeläget ser också bättre och bättre ut där Miguel Sandberg kör för fullt, Mohammed Mahammed fick sig ett inhopp senast och Jabir Abdihakim Ali fick viktiga minuter. Däremot missar Jaheem Burke, som gjort många bra insatser i år, denna match.

Västerås är i toppen för att stanna

Västerås spelar just nu en bländande fotboll och kommer till matchen med sprudlande självförtroende. Något annat är det för GIF Sundsvall som inte bara har en rörig defensiv utan också otroligt svårt att göra mål de senaste matcherna. Tycker Västerås håller en betydligt högre klass och trots bortaplan tror jag de gör likt GAIS och de andra lagen i toppen med att utnyttja sina chanser och ta tre poäng på NP3 Arena.

Speltips: Västerås SK vinner till 2.00 hos Betsson
This is the stats tab
This is the post tip