I samarbete med Hajper har vi startat upp Superboosten - odds boost exklusivt för Rekatochklart!

Påsk och allsvensk premiärhelg - vilken underbar tid för alla som älskar svensk fotboll. Jag har knåpat ihop en trippel som Hajper boostar upp från 4.92 till 6.25!

Matcherna som gäller denna påsk är:

1.
Allsvenskan
Häcken - Mjällby, söndag 16:30

2.
Allsvenskan
IFK Göteborg - Djurgården, måndag 14:00

3.
Allsvenskan
AIK - Västerås SK, måndag 16:30

Trippel över två dagar

Först ut i den här Superboosten är BK Häcken mot Mjällby.
Häcken var regerande mästare 2023 men lyckades inte återupprepa succén. Europaspelet blev inget vidare där man åkte ur med buller och bång, men med rätt hyggliga kronor in på kontot. Inför i år är det ny tränare i form av "Paco" Johansen och det har varit en del in och ut i truppen också. Försäsongen inledde ganska oinspirerat och där man såg rätt svaga ut, för att de senaste veckorna växla upp ordentligt och landa ett par intressanta nyförvärv. Supertalangen Inoussa från BP, Gais-stjärnan Julius Lindberg, Axel Lindahl och Marius Lode för att nämna några. Sedan har man definitivt tappat kvalitet också. Inte minst superlöftet Sonko som såldes dyrt till Belgien.
Torsk med 1-3 mot Elfsborg och 5-1 mot danska Naestved i genrepet avslutade försäsongen, som på inget sätt varit dunder, men där jag ändå tycker att Häcken är på väg mot något intressant.
Mjällby på hemmaplan känns som ett motstånd som kan passa dem i en premiär. Häcken har gott om anfallshot och jag tror helt enkelt inte att att Mjällby (som kommer vara jobbiga att möta på Strandvallen främst) hänger med denna söndag.

Spel: 1

***

Nästa match är kanske premiäromgångens hetaste mellan IFK Göteborg och Djurgården. Två lag som rustat för att kunna göra bättre ifrån sig i år där IFK är mest oklara i form av sin nivå. Men det råder inget tvivel att Blåvitt har många individuellt skickliga spelare i årets trupp. Dahlberg drog korsbandet så man har tvingats till en sen målvaktsvärvning i form av den norske målvakten Kristiansen. Allsvenska toppspelare finns i form av Santos, Mucolli och Skjellerup (skadad) men det är klart att Djurgården ska vara favoriter i den här matchen.
Gästerna har verkligen gjort ett bra fönster till sist. Albin Ekdal kanske inte ens platsar! Mot AIK vann man med andan i halsen och Lucas Bergvall missar eventuellt den här matchen efter skada i U21. Men det nye Gulliksen, Hümmet, Leach Holm och Nguen ser laget intressant ut. Jag tror dock att Blåvitt kan streta emot i en hemmapremiär och göra det här till en fysiskt och tuff match som kommer svänga fram och tillbaka. Mitt bästa spel här är på mål.

Spel: Båda lagen gör mål

***

Slutligen har jag blicken mot Strawberry Arena (tidigare Friends) och AIK:s hemmapremiär mot nykomlingen Västerås. En skrattmatch för Gnaget? Nja, det är jag verkligen inte säker på. VSK har en mycket solid defensiv och är duktiga i presspelet. Möjligtvis väger man för tunt rent individuellt mot de bästa lagen men jag tror ändå att VSK har en chans att hålla sig kvar på att man är ett löpstarkt, hårt arbetande och taktiskt skickligt lag under Kalle Karlssons ledning.
Här tror jag dock att AIK drar det längsta strået. Trenden är uppåtgående formmässigt och truppmässigt ser det betydligt bättre ut än motsvarande period i fjol. Om AIK får till sitt försvarsspel som man egentligen är vana att se dem, så tror jag att den individuella kvalitet framåt kommer avgöra många matcher. Salétros och Pittas är bland de absolut bästa i serien på sina positioner och det finns ett par matchvinnare till i Henning Bergs verktygslåda. AIK vinner på tyngd och hemmaplansfördel.

Spel: 1

***

Superboosten med Hajper ger oss ett samlat odds på 6.25.

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip