I samarbete med Hajper har vi startat upp Superboosten - odds boost exklusivt för Rekatochklart!

Tack till Hajper som boostar upp trippeln från 4.61 till 5.75!
1.
Allsvenskan
AIK - Djurgården
Söndag 14.00

2.
Allsvenskan
Häcken - Hammarby
Söndag 16:30

3.
La Liga
Real Madrid - Barcelona
Söndag 21:00

Derbyn som berör

AIK tar emot Djurgården inför ett fullsatt och kokande "Strawberry" Arena. Ja, Friends heter den inte längre men det tar nog tid för de flesta att landa i det nya Petter Stordalen-bolaget som äger namnrättigheten.
När det kommer till själva fotbollen är det inget tvivel om att Djurgården är favoriten av de här två till att komma högst i tabellen, när vi summerar året. Samtidigt måste man imponeras av AIK:s förmåga att inte förlora matcher. Laget har varit direkt svagt i halvlekar både mot Västerås och BP men nu senast mot Mjällby tyckte jag att man gjorde sin jämnaste prestation hittills.
AIK har ett fysiskt starkt lag med individuell kvalitet längst fram. Rui Modesto, Pittas, Saletros och faktiskt även Omar Faraj har matchvinnaregenskaper och är alla spelare som känns derbystarka.
Nu när Henning Berg spelade Ali bredvid Saletros fick den senare mer offensivt spelrum och balansen i laget kändes bättre. Defensivt så tycker jag ändå att AIK är rätt stabila med tuffa mittbackar och en Nordfeldt som börjat säsongen bra. Det är ytterbackarna som är upp och ned och som Djurgården säkerligen vill såra.
Blåränderna har sett starka ut i säsongsstarten också. Bergvall är en klasspelare och nye Topmac spetsar konkurrensen ytterligare. Dock tror jag att tappet av Schuller kommer att kännas av den här våren, särskilt mot de bättre lagen.
Ekdal i all ära men han har inte sett speciellt rapp och vass ut hittills i alla fall. Jag tror att AIK kan få till en matchbild som inte gynnar Djurgårdens spel i fickorna och snabba spelvändningar. En ryckig matchbild och då är AIK definitivt bra med den här dagen.

Spel: 1X

***
Nästa match spelas mellan två anfallsskickliga lag på Bravida Arena i Göteborg. Häcken kastade bort tre poäng mot Djurgården trots ledning med hela 0-3... och nu tror jag inte deras självförtroende är det allra bästa rent försvarsmässigt. Man följde upp 3-3 på Tele2 Arena med 4-3 i en galen match mot BP nu senast. Julius Lindberg var riktigt bra i den här matchen och med Inoussa tillbaka och Layouni i gryende form så har jag svårt att se Häcken gå mållösa. Samma sak gäller Bajen som trots problem i första halvlek mot Elfsborg lyckades vinna med 3-0 efter en stark andra. Djukanovic, Erabi och Besara ser alla ut att ha hittat formen och det finns ingen vits att komma till Gbg bara för en poängs räkning. Jag tror att vi får se en offensiv och rolig match med mål i båda burarna.

Spel: Båda lagen gör mål

***

Slutligen så har jag en rek i El Classico på Bernabeu i Madrid. Real Madrid köttade hem avancemang på ett imponerande sätt mot Man City i veckan. City kom helt enkelt aldrig igenom den parkerade bussen och Real är nu i semifinal. Man har dessutom en rejäl pole position i ligaspelet. Avståndet ned till tvåan Barca är åtta poäng med sju matcher kvar att spela om. En seger för Real Madrid skulle i princip avgöra ligaspelet också.
Och det är klart att det kan ske, men jag är inne på att Barca gör tillräckligt för att få det att leva en stund till. Barca åkte ur CL med buller och bång mot PSG efter 1-4 på Camp Nou.
Innan dess hade Barca dock en fin svit och jag tror att Barca krämar ur det sista som går för att La Liga ska leva vidare. Real bör vara ganska urladdade efter CL-framgången och Barca revanschsuget.

Spel: X2

Sammanlagt odds från Hajper och deras Superboost är 5.75!

Häng på!

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip