Formen är god och självförtroendet är på topp.
6 raka speltips i spelboken har suttit, 3 raka om vi tittar på det som rekats i textform.
Nu kommer ett (nästan) alltid lika ovälkommet landslagsuppehåll. Brukar bli snålt med spel under dessa perioder, men jag tycker mig ha hittat ett riktigt fint spel inför helgens CONCACAF Nations League.

Oddsättare och marknad tenderar att överskatta stornationerna i Nordamerika trots att enkla bortamatcher är svårare att hitta än vad man kan tro.
Precis som i CONCACAF Champions League finns det bra värde att hämta på dem riktigt obskyra gängen när de spelar på hemmaplan.
Surinam - Mexico är just ett sådant exempel.

Hemmalaget har faktiskt på pappret ett mycket bättre lag än vad man först kan tro, framförallt om vi ser till att de har en +2.25 lina på hemmaplan. Stjärnan är givetvis Union Berlins Sheraldo Becker, men truppen består utöver honom av en mängd spelare som spelar till vardags i Europa. Många i högstaligor, men de allra flesta i hollänska Eredivisie och Eerte Divisie.

Surinam brukar få med sig bra resultat på hemmaplan och har bara förlorat 2 hemmamatcher sedan 2021 (7-1-2). Under den perioden hittar vi bland annat en 1-1 match mot Jamaica samt en 2-1 seger mot Nicaragua.
Surinam och Mexico möttes senast 2022, en match som Mexico vann på hemmaplan med 3-0.

Ett skadeskjutet och roterande Mexico

Toppnationerna i Centralamerika tar sig ofta an dessa matcher lite väl slappt.
Visserligen spelar det sällan någon roll då de i det långa loppet alltid löser avancemang/kval trots det.
Till torsdagens match kommer Mexico med ett rejält försvagat lag som består i huvudsak av spelare från den inhemska ligan.
Sammanlagt är det 12 spelare som stannade kvar i Mexico för att ladda upp inför hemmamatchen mot på pappret klart tuffare Panama.
Det rör sig om följande spelare:

César Montes
Edson Álvarez
Guillermo Ochoa
Héctor Moreno
Hirving Lozano
Jesús Gallardo
Jorge Sánchez
Luis Chávez
Luis Romo
Orbelín Pineda
Raúl Jiménez
Henry Martin

Nu bör dem uttagna spelare lösa vinsten oavsett, men det är klart att det är ett mycket svagare lag de ställer upp med än vad som först var tänkt.

Jag vill också lyfta fram det faktum att detta Mexicos första match under tränaren Diego Coccas.
Diego Cocca är en i Mexico uppskattad tränare. Återigen (Som i Ricardo Ferrettis fall) en åsikt jag inte delar med fans eller media.
Jag tycker inte att Diego Cocca har en offensiv fotboll i sig. Hans framgångar har skördats med defensivt starka lag som kunnat ta sig an matcher som underdogs utan krav på att föra matcher. Det gick alldeles utmärkt i Atlas, men det såg aningen trögare ut under hans ytterst korta sejour i Tigres.

I och med att detta är hans premiärmatch går en seger före allt annat. Riskminimering att vänta och jag gillar därför Surinam +2.25.

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip